Download en installatie

Geavanceerde installatie van SnelStart

Omschrijving

De geavanceerde installatie van SnelStart is speciaal voor systeembeheerders en gebruikers van SnelStart Integratie en systemen waar een automatische update niet gewenst is. In dit geval voert u een handmatige installatie uit met het installatiebestand voor een specifieke versie (Setup_SnelStart12_vXX).

Uitleg

Geavanceerde installatie (zonder automatische updates)

Om het installatiebestand van de nieuwste SnelStart-versie te downloaden werkt u als volgt:

1. Ga naar www.snelstart.nl en klik in de blauwe balk op de tekst 'Nieuwste versie downloaden';
  2. Kies voor de optie Geavanceerde installatie en download de versie SnelStart 12.xx
image-1

3. Open vervolgens het bestand dat u heeft gedownload en installeer SnelStart;

image-1

4. Volg de stappen in de installatiewizard;

Wanneer geen automatische updates?

Er zijn twee situaties te noemen waarbij een handmatige update aanbevolen wordt.

U bent systeembeheerder
Systeembeheerders die een netwerk beheren, houden graag zelf de controle over de installatie. In dat geval is een handmatige installatie de enige optie. Door gebruik te maken van de handmatige installatie kan de systeembeheerder zelf bepalen in welke map SnelStart bijvoorbeeld geïnstalleerd wordt.

Naast SnelStart wordt een aantal hulpprogramma's geïnstalleerd die noodzakelijk zijn voor het gebruik van LocalDB. Als er uitsluitend met netwerkadministraties gewerkt wordt (SQL) dan zijn deze hulpprogramma's niet nodig. De systeembeheerder beschikt dan over de mogelijkheid het installatiebestand te openen en alleen dat te installeren wat hij nodig acht.