Download en installatie

Snel overstappen naar SnelStart 12

Omschrijving

Werkt u nog in een oudere versie van SnelStart? Ook dan is overstappen naar SnelStart 12 geen probleem. In het onderstaande artikel nemen we de belangrijkste vragen met u door, zodat u een soepele overstap maakt naar SnelStart 12.

Uitleg

Welke Windowsversie gebruikt u?

SnelStart 12 maakt gebruik van de nieuwste technieken en is daardoor niet meer op alle Windowsversies te gebruiken. Daarom als eerste de vraag: Welke Windowsversie gebruikt u?

Prima, dan kunt u nu beginnen met de eerste stappen op weg naar SnelStart 12. Het programma moet geïnstalleerd worden. U heeft hier twee keuzemogelijkheden:

Installatie gelukt? Opstarten, inloggen en aan het werk

Als de installatie is voltooid start u SnelStart 12 op. Het eerste scherm dat u te zien krijgt is een inlogscherm. Om SnelStart 12 te activeren logt u eenvoudig in met uw SnelStartID. Door in te loggen identificeert u zich en hierdoor kunt u uw administratie openen. Maar ook voor de btw-aangifte en het gebruik van de bankkoppeling dient u in te loggen. U kunt eventueel SnelStart gebruiken zonder internetverbinding, maar dan moet u alsnog inloggen om te kunnen werken.

Na het inloggen wilt u natuurlijk uw eigen administratie(s) ook weer terugvinden. Bij de overgang van SnelStart 11 en ouder naar SnelStart 12 worden automatisch de laatst geopende 7 administraties automatisch overgenomen in de overzichtslijst bij het administratiebeheer. U kunt deze direct selecteren en openen.

Werkt u in SnelStart 11 met meerdere gebruikers, dan is het belangrijk om te weten dat u in een lokale administratie niet met meerdere personen tegelijk kunt werken. Hiervoor heet u een netwerkadministratie nodig, maar nog makkelijker is een online administratie. Bovendien krijgt u met gebruikersbeheer te maken, om uw medewerkers toegang te geven tot SnelStart en uw administratie(s)

Uitroepteken_test

Kaartenbakken in SnelStart 12

Vanaf SnelStart 12 is het niet meer mogelijk nieuwe kaartenbakken aan te maken. Maakt u in uw administratie gebruik van kaartenbakken, dan kunt u deze nog wel blijven onderhouden.

Uitroepteken_test

Hmmm, dat is jammer!
SnelStart 12 kunt u helaas niet gebruiken op een computer met Windows XP of Windows Vista. U zult dus moeten upgraden naar een computer met Windows 7 of hoger. Bedenk hierbij dat ook Microsoft de ondersteuning voor deze systemen heeft gestopt. Het is dus ook in belang van uw veiligheid om over te gaan naar een nieuwere Windowsversie.