1. Boekhouden
  2. Grootboekrekeningen

Overzicht maken van grootboekrubrieken in SnelStart 12

Vanaf inBalans kun je een overzicht van de grootboekrubrieken opvragen. Hoe je dit doet, vind je in dit artikel.

Deze worden gebruikt om de kolommenbalans te rubriceren en met subtotalen af te drukken. In SnelStart kun je eenvoudig hier een overzicht van opvragen.

Overzicht maken van grootboekrubrieken

Ga naar Rapportage → Financieel. In de lijst klik je op Grootboekrekeningen. Kies vervolgens voor Grootboekrubrieken. Het overzicht opent direct en vanuit het afdrukvoorbeeld kun je het bestand afdrukken.

• De volgorde waarin de mappen in de rubrieken staan ingedeeld is bepalend voor de volgorde van het overzicht. Deze indeling komt ook op de kolommenbalans naar voren.

•  De grootboekrekeningen worden op volgorde van rekeningnummers geplaatst, dit kun je niet wijzigen. Een andere sortering is alleen mogelijk door het wijzigen van de grootboeknummers.