Overstappen naar SnelStart 12

Werk je nog in een oude versie van SnelStart en heb je een lopend abonnement? Dan kun je overstappen naar SnelStart 12. Meer informatie vind je in dit artikel.

Voordat je overstapt naar SnelStart versie 12 moet je eerst de systeemeisen van SnelStart doornemen.

1. Ondersteunende besturingssystemen

SnelStart ondersteunt Windows 7 (tot 14-01-2020), Windows 8.1 en Windows 10. Er zijn twee mogelijkheden om SnelStart installeren. Meer informatie vind je hier

Na installatie kun je SnelStart opstarten. In SnelStart 12 dien je in te loggen met je SnelStartID. Dit is je e-mailadres en wachtwoord. Het is mogelijk om SnelStart offline te gebruiken, maar dan dien je alsnog in te loggen bij het openen van de administratie. Meer informatie over het inloggen in SnelStart 12 vind je in deze link.

Het is mogelijk om in SnelStart versie 12 verder te werken in je huidige administratiebestand. Wanneer je versie 12 installeert op de computer waarop versie 11 of ouder stond dan worden automatisch de 7 laatst geopende administraties in SnelStart versie 12 gezet. Pas na het openen van de administratie in versie 12 is de database definitief overgezet. Deze is dan ook niet meer te openen in versie 11 of ouder. Wanneer de administratie niet automatisch in SnelStart wordt gezet dan kun je het bestand zelf in de lijst zetten. Klik in versie 12 op de knop Toevoegen → Bestaande administratie → selecteer het bestand en loop de stappen door.

Standaard is de administratie lokaal opgeslagen als deze is toegevoegd. Wil je de administratie online plaatsen? Klik dan hier.

2. Hoe zit het met meerdere gebruikers?

In SnelStart 12 is het in een lokale administratie niet mogelijk om met meerdere gebruikers tegelijk te werken. Dit is wel mogelijk in een administratie die op het netwerk staat of in een online administratie. Bovendien krijg je met gebruikersbeheer te maken om je medewerkers toegang te geven tot SnelStart en je administratie(s).

Gebruikers- en rechtenbeheer in SnelStart 12
Overstappen van SnelStart 11 naar 12 zonder gebruikers

3. Kaartenbakken

In SnelStart 12 is het niet mogelijk om kaartenbakken aan te maken. Als deze al in je administratie stonden dan kun je deze wel blijven onderhouden.