Overstappen naar SnelStart 12

Werk je nog in een oude versie van SnelStart en heb je een lopend abonnement dan is het mogelijk om over te stappen naar SnelStart versie 12.

Om over te stappen naar Versie 12 is het belangrijk om de systeemeisen van SnelStart door te nemen.

Ondersteunende Besturingssystemen
SnelStart ondersteunt Windows 7 (tot 14-01-2020), Windows 8.1 en Windows 10. Er zijn twee mogelijkheden om SnelStart installeren.

Starten met het downloaden en installeren

Na installatie kan je SnelStart opstarten. In SnelStart 12 dien je in te loggen met je SnelStartID. Dit is je e-mailadres en wachtwoord. Het is mogelijk om SnelStart offline te gebruiken, maar dan dien je alsnog in te loggen bij het openen van de administratie.

Het is mogelijk om in SnelStart versie 12 verder te werken in je huidige administratiebestand. Wanneer je versie 12 installeert op de computer waarop versie 11 of ouders stond dan worden automatisch de 7 laatst geopende administraties in SnelStart versie 12 gezet. Pas na het openen van de administratie in versie 12 is de database definitief overgezet. Deze is dan ook niet meer te openen in versie 11 of ouder. Wanneer de administratie niet automatisch in SnelStart wordt gezet dan kan je het bestand in de lijst zetten. Klik in versie 12 op de knop toevoegen, bestaande administratie, selecteer het bestand en loop de stappen door.

Een bestaande administratie online zetten

Hoe zit het met meerdere gebruikers in SnelStart 12?

In SnelStart 12 is het in een lokale administratie niet mogelijk om met meerdere gebruikers tegelijk te werken. Dit is wel mogelijk in een administratie die op het netwerk of in een online administratie. Bovendien krijg je met gebruikersbeheer te maken om je medewerkers toegang te geven tot SnelStart en je administratie(s)

Kaartenbakken in SnelStart 12

In SnelStart 12 is het niet mogelijk om kaartenbakken aan te maken. Als deze al in je administratie stonden dan is het nog wel mogelijk om ze te blijven onderhouden.

Klik hier om terug te gaan naar Starten met downloaden en installeren van SnelStart.