Opgave ICP

ICP-aangifte of opgaaf ICP berekenen en versturen

Omschrijving

Als u zaken doet met buitenlandse klanten en leveranciers, dan zult u opgave ICP moeten doen. Vanaf SnelStart inKaart is het mogelijk om de opgave ICP te berekenen en direct te verzenden naar de Belastingdienst. Met SnelStart 12 en hoger doet u dit bovendien in het verplichte SBR-formaat en via Digipoort, het beveiligde kanaal van de overheid.

Het berekenen en versturen van de opgave ICP doet u als volgt:

Uitleg

ICP-aangifte berekenen

1. Ga naar menu Boekhouden en klik op de knop 'ICP aangifte';
  2. Klik op de knop 'Bereken xxxx 2016';
SF000001719_afbeelding_001

Versturen van de opgave ICP

1. Bereken de opgave ICP (zie stappenplan hierboven);
  2. Klik op de knop 'Versturen';
  3. Bevestig de melding die verschijnt met de knop 'Ja';
SF000001719_afbeelding_002

4. Vul alle velden in in het scherm 'Aangifte ondertekenen';

5. Klik op de knop 'Versturen';

SF000001719_afbeelding_003

Tips & Tricks

Om de opgaaf ICP goed te laten verlopen is het belangrijk dat de instellingen bij Landen goed staan. Controleer met deze lijst. of de landcodes juist zijn ingevuld.