De opmaak van een offerte in SnelStart Web

Vanaf inStap kun je in SnelStart Web een offerte maken. In dit artikel lees je welke mogelijkheden er zijn om je offerteopmaak te personaliseren.

1. Algemene informatie

Ga naar Offerte → Offerteopmaak om de opmaak van je offerte aan te passen. Het is in SnelStart Web niet mogelijk om de offerteopmaak uit SnelStart 12 te gebruiken.

2. Personaliseren van de opmaak

Velden verbergen
In sommige velden in de opmaak staat een oog. Wanneer je op dit oog klikt dan kun je ervoor kiezen om het veld wel of niet op de offerte te tonen. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je een achtergrond toevoegt op de offerteopmaak.

Logo toevoegen
Linksboven zie je een veld staan. In dit veld kun je een afbeelding toevoegen door op het potloodje te klikken.

• Bestandsformaat: *.PNG, *.JPG of *.GIF
  • Maximale bestandsgrootte: 500KB
  • Grootte beschikbare ruimte (l x h): 330 x 80 px, SnelStart verkleint grotere afbeeldingen automatisch.

Achtergrond toevoegen
Rechtsboven zie je een potlood staan. Wanneer je op dit potlood klikt dan kun je een achtergrond toevoegen. Als je verschillende achtergronden wilt gebruiken dan kun je deze achtergronden eerst in Word plaatsen op een a4 formaat en dit bestand opslaan als pdf. Op deze manier kun je gemakkelijk van achtergrond wisselen voordat je een factuur gaat maken.

• Bestandsformaat: PDF (automatisch goed geschaald), PNG, JPG of GIF
  • Maximale bestandsgrootte: 1MB

Is je afbeelding groter of (te klein) dan bovengenoemde specificaties dan verklein (of vergroot) je hem eerst in een fotobewerkingsprogramma (Paint) of via deze website.

Begeleidende/intro tekst toevoegen
Rechts in het midden van het blad (onder het datum veld) zie je een potlood staan. Wanneer je daarop klikt dan kun je een standaard begeleidende tekst toevoegen. Hier zijn een maximaal aantal tekens aan verbonden.

Afsluitende tekst toevoegen
Rechtsonder zie je een potlood staan. Wanneer je daar op klikt dan kun je een standaard afsluitende tekst (voettekst) toevoegen. Hier zijn een maximaal aantal tekens aan verbonden. Door in het veld op het centreer teken te klikken is het mogelijk om de tekst te centreren.

Afsluitende zin aanpassen
Linksonder kun je door te klikken op het potlood, de afsluitende zin wijzigen.