Gebruikte termen in SnelStart Kassa

Omschrijving

Met de uitbeiding SnelStart Kassa, maakt u van uw computer met uw administratie eenvoudig een kassasysteem om uw klanten contant te kunnen laten betalen. Hieronder vindt u een aantal gebruikte termen en hun betekenis.

Welke termen gebruiken gebruikt SnelStart Kassa

  1. Betaalsystemen
  2. Betaalwijzen
  3. Geldlade

Uitleg

Betaalsysteem

Uw kassasysteem kan uit één of meerdere computers bestaan. Dat betekent dat u kunt beschikken over één betaalsysteem of meerdere betaalsystemen.

Voorbeeld 1:

U heeft één computer en daarop heeft u SnelStart geïnstalleerd. Deze computer staat bij u in de winkel en deze gebruikt u om uw betalingen van uw klanten te registreren. Hierop is een geldlade aangesloten. Daarnaast gebruikt u deze computer ook gewoon om uw boekhouding op te doen of uw facuren te maken. Verder heeft geen andere computers die met uw administratie verbonden zijn. In dat geval heeft u één betaalsysteem.

Voorbeeld 2:

U heeft één computer in uw kantoor staan en daarop heeft u SnelStart geïnstalleerd. Op deze computer doet u de boekhouding en maakt u facturen. Via een netwerk heeft u een tweede computer verbonden met de computer in uw kantoor. Deze tweede computer staat in de winkel en u gebruikt deze alleen voor het verwerken van contante betalingen van uw klanten. Hierop heeft u een geldlade aangesloten. In dit geval heeft u één betaalsysteem.

Voorbeeld 3:

Zie situatie 2, maar nu heeft u nog een derde computer in het netwerk. Deze staat in het magazijn en daarmee registreert u ook contante betalingen van klanten. Deze computer heeft zijn eigen geldlade. Nu heeft u dus twee betaalsystemen.

Voorbeeld 4:

U heeft op verschillende plekken in uw winkel computers staan die allemaal via het netwerk verbonden zijn met uw administratie. U heeft echter maar één geldlade die door door alle computers wordt gebruikt. In dat geval heeft u maar één betaalsysteem.

Kortom: Voor elke computer waarop een geldlade is aangesloten, maakt u in SnelStart Kassa een eigen betaalsysteem aan.

Betaalwijze

Als uw klanten contant betalen, dan kunnen zij dat op verschillende manieren doen. Zij kunnen met contant geld betalen, pinnen of met chipknip betalen. Er zijn dus drie verschillen manieren om te betalen, dat wil zeggen, er zijn drie verschillen betaalwijzen.

Heeft u zelf nog andere betaalmogelijkheden, bijvoorbeeld zegeltjeskaarten of cadeaubonnen, dan heeft u dus nog aanvullende betaalwijzen.

Kortom elke manier waarop de klant bij u kan betalen krijgt in SnelStart Kassa een eigen betaalwijze.

Geldlade

Een geldlade is min of meer gelijk aan een betaalsysteem. Elk betaalsysteem heeft een geldlade. Een geldlade (betaalsysteem) kan vanaf meerder computers met SnelStart gebruikt worden.