Het installeren van een SQL-server

Naast het standaard administratieformaat LocalDB, kun je ook administraties beheren op een SQL-server.

De SQL server kan een zelfstandige server zijn of software die je installeert op een computer, die dan als server wordt ingesteld.

Let op: een goed alternatief voor een SQL-server is de online administratie van SnelStart. Hiermee is het niet nodig een netwerk en SQL-server te installeren en te onderhouden.

Installatie stappenplan
Hoewel wij geen ondersteuning bieden op het gebied van installatie en beheer van SQL-servers, blijkt er vraag te zijn naar hulp op dit gebied. In de onderstaande link vind je het stappenplan die je op weg kan helpen bij de installatie.

Installatie Microsoft SQL server 2014 Express (aanbevolen voor SnelStart 12);

Let op:
het installeren en beheren van een SQL-server en bijbehorend netwerk dient te worden gedaan door ervaren computergebruikers en valt buiten de ondersteuning van de SnelStart helpdesk. Hiervoor verwijzen wij je graag naar onze SnelStart implementatiepartners.