ICP-aangifte of opgaaf ICP berekenen en versturen in versie 12

In SnelStart versie 12 is het vanaf het pakket inKaart mogelijk om de ICP aangifte te berekenen en direct te versturen naar de Belastingdienst.

Opgaaf ICP is de aangifte van intracommunautaire prestaties. Intracommunautaire prestaties zijn alle diensten en leveringen naar andere EU-landen. Exporteer je diensten of goederen naar ondernemingen in andere EU-landen? Dan ben je verplicht opgaaf ICP te doen. Lees hierover meer op de website van de belastingdienst.
De aangifte wordt in het verplichte SBR formaat, via de Digipoort, verstuurd naar de Belastingdienst.

Berekenen en versturen van de ICP-aangifte

1. Ga naar menu Boekhouden en klik op de knop ICP aangifte.
  2. Klik op de knop Bereken xxxx 2016.
SF000001719_afbeelding_001
Versturen van de opgave ICP
  1. Bereken de opgave ICP (zie stappenplan hierboven);
  2. Klik op de knop Versturen.
  3. Bevestig de melding die verschijnt met de knop Ja.
SF000001719_afbeelding_002

4. Vul alle velden in in het scherm aangifte ondertekenen.

5. Klik op versturen.

SF000001719_afbeelding_003

Klik hier om terug te gaan naar starten met ICP-aangifte of opgaaf ICP in versie 12