Afschriftregels verwijderen uit SnelStart 12

Vanaf het pakket inKaart kun je de afschriftregels uit het dagboek bank en de afschriften uit het tabblad Bankieren verwijderen. Hoe je dit doet, vind je in dit artikel.

Als je bankafschriften inleest dan worden die geboekt in het ingestelde Dagboek bank, maar de afschriftregels worden ook bewaard in het onder het tabblad Bankieren onder de betreffende bankrekening. Heb je ingelezen afschriftregels die je helemaal wilt verwijderen omdat je een bestand bijvoorbeeld opnieuw wilt inlezen, dan dien je zowel de boekingen in het Dagboek bank als de afschriftregels bij bankieren te verwijderen.

Stap 1: De boekingen uit het Dagboek bank verwijderen

Open het Dagboek bank, selecteer de boeking en klik op de knop Verwijderen.
Je kunt niet meerdere boekingen tegelijk verwijderen.
Via de sneltoets Alt+V+J kun je boekingen op een snelle manier verwijderen.

Stap 2: De afschriftregels verwijderen uit bankieren

Ga naar het tabblad Boekhouden → Bankieren en open de map Afschriften onder het rekeningnummer. Open vervolgens de juiste jaarmap en daarna de juiste maandmap.
Selecteer een afschriftregel die je wilt verwijderen en druk op de knop Afschrift verwijderen.


  • Afschriften waarvan de boeking uit het Dagboek bank al is verwijderd herken je aan het icoon van een wit blaadje voor de datum.

  • Afschriften waarvan de boeking nog niet is verwijderd uit het Dagboek bank herken je aan een blaadje met daarop een blauw vinkje.

    SF000002416_afbeelding_005    Was dit artikel nuttig?

    Kcc-ja Kcc-nee