Overstappen van SnelStart 11 naar 12 zonder gebruikers

In dit artikel vind je meer informatie over het overstappen van SnelStart 11 naar 12 wanneer je geen extra gebruikers hebt.

Als je al werkt met SnelStart voordat je SnelStart 12 gaat gebruiken, dan heb je al een administratie uit de voorgaande versie. Als je altijd alleen in de administratie hebt gewerkt (of je partner), dan zijn er in je administratie geen werkplekgebruikers aangemaakt. Je kunt je administratie dan eenvoudig toevoegen aan SnelStart 12 en hierin openen. Hieronder gaan wij uitleggen wat je moet doen en wat er precies gebeurt. Weet je niet zeker of je werkplekgebruikers in je administratie hebt, gebruik dan dit stappenplan om dit te controleren.

Stap 1: Toevoegen en converteren

Na controle van onze administratie blijkt dat je beschikt over een administratie in MDB-formaat (SnelStart 11) zonder werkplekgebruikers. Je werkt dan als volgt om je administratie te openen in SnelStart 12.

1. Open SnelStart 12 en log in met je SnelStartID (beheerder);
  2. Voeg de administratie toe aan overzichtslijst in het venster administratiebeheer;
  3. Selecteer de administratie in de lijst en klik op de knop 'Openen';
  4. Laat de administratie converteren* en bijwerken naar het nieuwe bestandsformaat van SnelStart 12;

*) Krijg je een foutmelding dat je niet gemachtigd bent, dan ben je niet ingelogd als beheerdergebruiker.

Stap 2: Account eigendom maken van administratie

Nu de administratie is geconverteerd naar het nieuwe bestandsformaat van SnelStart 12 maak je de account eigenaar van de administratie. Hiermee stel je de beveiliging in en hebben alleen jij en eventuele extra gebruikers onder je account toegang tot de administratie.

1. Selecteer de optie 'Ja, stel mijn account in als eigenaar van deze administratie';
  2. Klik op de knop 'Voltooien'.

Je administratie is nu bijgewerkt en eigendom van je account. Je kunt nu met SnelStart 12 verder werken in deze administratie.