De verkoop van een nieuw voertuig

In dit artikel vind je de informatie hoe je de verkoop kunt boeken van een nieuw voertuig.

Per 01-01-2021 kun je de module Garage niet meer gebruiken, je kunt dan alleen nog voertuiggevens inzien. Meer informatie vind je hier.

De verkoop van een nieuw voertuig

Zorg dat het voertuig is ingekocht. Een voertuig kan pas worden verkocht na inkoop
Ga naar Facturen → Verkopen. Vul links bovenin het klantnummer in. Kies het gewenste verkoopsjabloon voor voertuigen. Vul in het kader Algemeen de boekingsgegevens in. Vul de orderregels in: Kies in het keuzeveld Soort voor Verkoop nieuw voertuig. Vul het kenteken in: de overige voertuiggegevens worden dan automatisch ingevoerd. Controleer de Omzetgroep en de verkoopprijs, of vul deze in. Ga naar het kader Voertuigen. Klik op de knop Op naam stellen. Kies bij Nieuwe eigenaar om welk type voertuig het gaat.

SF000001399_afbeelding_001

Kies bij Bestuurder het klantnummer. Klik op Factuur om af te drukken of op te slaan.

De verkoop van het voertuig is geregistreerd en de verkoopboeking is opgeslagen in het dagboek Verkoop. Dit kun je controleren via het tabblad Boekhouden en vervolgens de knop Boekhouden.

Meer weten over dit onderwerp?
De noodzakelijke artikelomzetgroepen instellen voor Garage
Inkoop van een marge-occasion van een handelaar
Inkoop van een marge-occasion van een particulier