De verkoop van een btw-occasion

Het kan voorkomen dat je een voertuig hebt ingekocht als marge-occassion en verkoopt als al btw-occasion. Hoe je dit doet, vind je in dit artikel.

Per 01-01-2021 kun je de module Garage niet meer gebruiken, je kunt dan alleen nog voertuiggevens inzien. Meer informatie vind je hier.

De verkoop van een btw-occasion

Zorg dat de occasion is ingekocht. Een voertuig kan pas worden verkocht na inkoop. Ga naar Facturen → Verkopen. Vul links bovenin het klantnummer in of gebruik het vergrootglas om een klant te zoeken Kies het gewenste verkoopsjabloon voor voertuigen en vul in het kader Algemeen de boekingsgegevens in. Vul in het kader Algemeen de boekingsgegevens in

Vul de orderregels in:

• Kies in het keuzeveld Soort voor Verkoop gebruikt voertuig.

• Verwijder het vinkje bij Marge verkoop.

• Vul het kenteken in: de overige voertuiggegevens worden dan automatisch ingevoerd.

• Controleer de Omzetgroep en de verkoopprijs, of vul deze in.

Ga naar het kader Voertuig.
Klik op de knop Voertuig op naam stellen:

• Kies bij Nieuwe eigenaar om welk type voertuig het gaat.

• Kies bij Bestuurder het klantnummer.

Klik op Factuur om de factuur af te drukken en boeking op te slaan. De verkoop van het voertuig is geregistreerd en de verkoopboeking is opgeslagen in het dagboek Verkoop. Dit kun je controleren via het tabblad Boekhouden en vervolgens de knop Boekhouden.

Meer weten over dit onderwerp?
Artikelomzetgroepen voor financieel voorraadbeheer instellen
De noodzakelijke artikelomzetgroepen instellen voor Garage
Factuuropmaak voor voertuigverkoop
Verkoop van een marge-occassion
Verkoop van een nieuw voertuig
Inkoop van een btw-occassion