Onderhoudswerkzaamheden invoeren en factureren

Bij onderhoudswerkzaamheden krijgt de monteur opdrachten voor reparatie, inbouw, onderhoud en de APK keuring van het voertuig. Dit kan mondeling gebeuren of via werkbriefjes, maar met SnelStart Garage kun je de ordergegevens op werkbonnen afdrukken.

Het voordeel van werkbonnen is dat je veel meer inzicht hebt welke werkzaamheden openstaan voor je monteurs en welke werkzaamheden per voertuig uitgevoerd zijn.

1. Aanwezige werkbonnen

Je kunt vanuit Rapportage → Orderhistorie inzage verkrijgen in de aanwezige werkbonnen. De monteur kan op de werkbon de volgende zaken noteren: verbruikte materialen, gewerkte uren, kilometerstand en onderdelen in bestelling (als onderdelen niet direct geleverd kunnen worden). Deze worden dan in de order ingevoerd. Je kunt de voorraden beter bijhouden. De orderhistorie van het voertuig wordt nauwkeurig bijgewerkt.

2. Onderhoudswerkzaamheden invoeren en factureren

Je kunt het voertuig invoeren bij Garage → Voertuigen. Ga naar Facturen → Verkopen en vul links bovenin het klantnummer in. Je kunt ook kiezen voor de optie Kenteken en dan zoeken op kenteken van het voertuig. Kies het gewenste Verkoopsjabloon voor het onderhoud van voertuigen. Vul daarna in het kader Algemeen de boekingsgegevens in en vul de orderregels in.

Klik op Factuur om de factuur af te drukken en boeking op te slaan.

• Met de knop Naar onderhoud voertuig in het kader Voertuig kun je de voertuiggegevens raadplegen.

• Met de knop Registreren tellerstand kun je de huidige kilometerstand invoeren.

• Met de knop Raadplegen voertuiggegevens tbv APK kun je de belangrijkste zaken over de APK van het voertuig ophalen en inzien.