De noodzakelijke artikelomzetgroepen instellen voor Garage

Voor het gebruik van Add on Garage moeten er een aantal noodzakelijke artikelomzetgroepen aanwezig zijn in de administratie. Alleen dan kan een goede werking worden gegarandeerd.

  • Per 01-01-2021 kun je de module Garage niet meer gebruiken, je kunt dan alleen nog voertuiggevens inzien. Meer informatie vind je hier.
  • Het advies is om deze inrichting te laten doen door één van onze SnelStart Implementatiepartners. Maar het is ook mogelijk om dit zelf te doen. 
  •  Doe je aan in- en verkoop van tweedehands en nieuwe voertuigen dan zijn de onderstaande artikelomzetgroepen beslist nodig.
  •  De onderstaande artikelomzetgroepen kunnen alleen worden aangemaakt als de noodzakelijke grootboekrekeningen aanwezig zijn. Controleer dit eerst en voeg ze, indien nodig, toe.


1. Artikelomzetgroep voor nieuwe voertuigen aanmaken

Voor de in- en verkoop van nieuwe voertuigen dient een artikelomzetgroep aanwezig te zijn. Als deze nog niet aanwezig is dan kun je deze aanmaken.

Ga naar Artikelen → Artikelomzetgroepen→ Nieuw. Vul bij omschrijving in Nieuwe voertuigen. Zet een vinkje bij Voertuigverkoop. Vul bij Omzet Nederland de grootboekrekening 8475 in, Omzet nieuwe voertuigen (excl. BPM). Vul bij Inkoop Nederland de grootboekrekening 7105 in, Inkoop nieuwe voertuigen. Klik daarna op Opslaan.

SF000001735_afbeelding_001

2. Artikelomzetgroep voor Occasions aanmaken

Voor de in- en verkoop van occasions dient een artikelomzetgroep aanwezig te zijn. Als deze nog niet aanwezig is dan kun je deze aanmaken.

Ga naar Artikelen → Artikelomzetgroepen → Nieuw. Vul bij omschrijving in Occasions. Zet een vinkje bij Voertuigverkoop en bij Globalisatie. Vul bij Omzet Nederland de grootboekrekening 8474 in, Omzet btw occasions (excl. BPM). Vul bij Inkoop Nederland de grootboekrekening 7104 in, Inkoop btw occasions. Vul in het kader globalisatie bij Omzet de grootboekrekening 8473 in, Omzet occasions. Vul in het kader globalisatie bij Inkoop de grootboekrekening 7103 in, Inkoop occasions. Klik daarna op Opslaan.

SF000001735_afbeelding_002

De grootboeknummers hierboven zijn voorbeelden. Je kunt hiervoor ook eigen grootboeknummers gebruiken of die van je boekhouder/accountant.