De inkoop van een marge-occasion van een particulier

Nadat alle noodzakelijke instellingen zijn gedaan kun je beginnen met de in- en verkoop van voertuigen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de inkoop van een marge-occasion van een particulier boekt.

Per 01-01-2021 kun je de module Garage niet meer gebruiken, je kunt dan alleen nog voertuiggevens inzien. Meer informatie vind je hier.

Inkoop van marge-occasion van een particulier

Ga naar Garage → Voertuigen en vul de voertuiggegevens in. Zet het voertuig op naam van de garage en klik op Opslaan. Ga vervolgens naar Facturen → Inkopen en vul links bovenin het klantnummer in. Kies het gewenste verkoopsjabloon voor voertuigen. Vul vervolgens in het kader Algemeen de boekingsgegevens in en vul de orderregels in. Kies in het keuzeveld Soort voor Inkoop gebruikt voertuig en controleer het vinkje in de kolom Marge-inkoop, dit moet er staan.

Vul daarna het kenteken in: de overige voertuiggegevens worden dan automatisch ingevoerd. Vul de juiste omzetgroep in en de juiste Inkoopprijs. Klik vervolgens op Factuur om de boeking op te slaan en de factuur af te drukken. De factuur is tevens de inkoopverklaring.

Meer weten over dit onderwerp?

De noodzakelijke artikelomzetgroepen instellen voor Garage
Artikelomzetgroepen voor financieel voorraadbeheer instellen
Factuuropmaak voor voertuigverkoop
Inkoop van een btw-occassion
Inkoop van een nieuw voertuig
Verkoop van een marge-occassion