Garage - Inkoop van een marge-occasion van een particulier

Wanneer je de module Garage hebt dan kun je de in- en verkoop van voertuigen invoeren. Hoe je dit doet vind je in dit artikel.

Nadat je alle noodzakelijke instellingen hebt gemaakt kun je beginnen met het invoeren van de in- en verkoop van voertuigen.

Inkoop van een nieuw voertuig

1. Ga naar het tabblad Garage en kies voor Voertuigen;
  2. Vul de voertuiggegevens in;
  3. Zet het voertuig op naam van de garage en klik op de knop Opslaan;
  4. Ga vervolgens naar menu Facturen en kies voor Verkopen;
  5. Vul links bovenin het klantnummer in of gebruik het vergrootglas om een klant te zoeken;
  6. Kies het gewenste verkoopsjabloon voor voertuigen;
  7. Vul in het kader Algemeen de boekingsgegevens in;
  8. Vul de orderregels in;
    • Kies in het keuzeveld Soort voor Inkoop gebruikt voertuig;
    • Controleer het vinkje in de kolom Marge-inkoop, dit moet er staan;
    • Vul het kenteken in: de overige voertuiggegevens worden dan automatisch ingevoerd;
    • Vul de juiste omzetgroep in en de juiste Inkoopprijs;

9. Klik op de knop Factuur om de boeking op te slaan en de factuur af te drukken.

De factuur is tevens de inkoopverklaring.