De inkoop van een marge-occasion van een handelaar

Nadat alle noodzakelijke instellingen zijn gedaan kun je beginnen met de in- en verkoop van voertuigen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je marge-occasion inkoopt van een handelaar.

Per 01-01-2021 kun je de module Garage niet meer gebruiken, je kunt dan alleen nog voertuiggevens inzien. Meer informatie vind je hier.

Inkoop van marge-occasion van een handelaar

Ga naar Garage → Voertuigen. Vul de voertuiggegevens in. Zet het voertuig op naam van de garage en klik op Opslaan. Ga vervolgens naar Facturen → Inkopen. Vul links bovenin het leveranciersnummer in. Kies het gewenste inkoopsjabloon voor voertuigen. Vul in het kader Algemeen de boekingsgegevens in. Vul de orderregels in

• Kies in het keuzeveld Soort voor Inkoop gebruikt voertuig;

• Controleer het vinkje in de kolom Marge-inkoop, dit moet er staan.

• Vul het kenteken in: de overige voertuiggegevens worden dan automatisch ingevoerd.

• Controleer de Omzetgroep, Prijs en Omschrijving, of wijzig deze indien nodig.

Ga naar het kader Inkoopboeking. Vul het factuurnummer van de inkoopfactuur in. Zijn er extra kosten aan de levering verbonden, vul deze dan in een extra boekingsregel in de inkoopboeking in. Klik op Boeken en kies een van beide opties. Klik op OK in het scherm Voertuig op naam stellen. Dit heb je reeds gedaan bij het invoeren van het voertuig.

De inkoop van het voertuig is geregistreerd en de inkoopboeking is opgeslagen in het dagboek Inkoop. Dit kun je controleren via Boekhouden → Boekhouden.

Meer weten over dit onderwerp?
De noodzakelijke artikelomzetgroepen instellen voor Garage
Garage - Inkoop van een marge-occassion van een particulier
Garage - Verkoop van een btw-occassion
Verkoop van een nieuw voertuig