Velden in factuuropmaak instellen voor printen of mailen

Omschrijving

In het opmaakvenster voor uw factuur kunt u per veld op de factuur aangeven of deze wel of niet moet worden afgedrukt en of deze wel of niet op de PDF-factuur moet komen. Zo heeft u maar één verkoopsjabloon nodig voor het mailen en printen van de verkoopdocumenten.

Voorbeeld: U maakt gebruik van voorgedrukt briefpapier en u wilt het logo en de adresgegevens niet zichtbaar hebben bij het printen van de factuur, terwijl u een andere klant de factuur wilt mailen en daar juist wel het logo en de adresgegevens wilt zien in de pdf. Door bij de instellingen van het veld een vinkje te zetten, maakt u het eenvoudig zichtbaar bij afdrukken en/of pdf.

SF000001315_afbeelding_004

SF000001315_afbeelding_003

Uitleg

Stappenplan een veld instellen voor print en/of mail

1. Ga naar menu 'Facturen' en klik op 'Verkoopsjablonen';
  2. Selecteer de juiste sjabloon in de lijst (links);
  3. Kies bij 'Soort' de juiste opmaak;
  4. Druk op de knop 'Opmaak wijzigen';
SF000001315_afbeelding_001

5. Klik met de rechter muisknop in het veld dat u wilt wijzigen;

6. Kies in het menu voor 'Eigenschappen';

7. Zet een vinkje voor 'Afdrukken' en/of 'Naar PDF' als:

• Afdrukken: Gekozen veld wel op de afdruk moet komen;
    • Naar PDF: Het gekozen veld moet op de PDF-factuur (bij e-mailen);

8. Haal het vinkje weg als u het niet zichtbaar wilt hebben;

9. Klik op 'OK';

SF000001315_afbeelding_002

10. Herhaal deze stappen voor elk veld dat u ergens wel of niet wilt hebben;

11. Sla tenslotte de wijzigingen op met de knop 'Opslaan'.