Velden in factuuropmaak instellen voor printen of mailen in SnelStart 12

In de opmaak kun je per veld instellen of je dit veld wilt printen en/of mailen. Meer informatie hierover vind je in dit artikel.

Het inrichten van een verkoopsjabloon valt buiten de ondersteuning van onze klantenservice.Wil je hierbij toch uitgebreide hulp? Dan kan je hiervoor contact opnemen met één van onze SnelStart Implementatiepartners.

In het opmaakvenster voor je factuur kun je per veld op de factuur aangeven of deze wel of niet moet worden afgedrukt en of deze wel of niet op de PDF-factuur moet komen. Zo heb je maar één verkoopsjabloon nodig voor het mailen en printen van de verkoopdocumenten.

Voorbeeld: je maakt gebruik van voorgedrukt briefpapier en je wilt het logo en de adresgegevens niet zichtbaar hebben bij het printen van de factuur, terwijl je een andere klant de factuur wilt mailen en daar juist wel het logo en de adresgegevens wilt zien in de pdf. Door bij de instellingen van het veld een vinkje te zetten, maak je het eenvoudig zichtbaar bij afdrukken en/of pdf.

afdrukvoorbeeld pdf_b

afdrukvoorbeeld print_b

Een veld instellen voor print en/of mail

Ga naar Facturen → Verkoopsjablonen. Selecteer de juiste sjabloon in de lijst (links). Kies bij Soort de juiste opmaak en druk op de knop Opmaak wijzigen.
SF000001315_afbeelding_001

De opmaak is vervolgens geopend. Klik met de rechter muisknop in het veld dat je wilt wijzigen en kies voor Eigenschappen. Zet een vinkje voor Afdrukken en/of Naar PDF als:

• Afdrukken: Gekozen veld wel op de afdruk moet komen
    • Naar PDF: Het gekozen veld moet op de PDF-factuur (bij e-mailen)

Haal het vinkje weg als je het niet zichtbaar wilt hebben en klik op OK. Sla tenslotte de wijzigingen op met de knop Opslaan.

SF000001315_afbeelding_002

Herhaal deze stappen voor elk veld dat je ergens wel of niet wilt hebben.

Klik hier om terug te gaan naar Starten met verkoopsjablonen in versie 12.