De factuuropmaak in SnelStart Web

In SnelStart Web kun je vanaf inStap de factuuropmaak aanpassen. In dit artikel geven we hierover meer informatie.

In SnelStart 12 is kun je de factuuropmaak nog uitgebreider opmaken. Klik hier voor meer informatie hierover. Het is niet mogelijk om de factuuropmaak uit SnelStart 12 te gebruiken in SnelStart Web.

1. Algemene informatie

Ga links in het overzicht naar Facturen → Factuuropmaak. Hier is het mogelijk om de factuuropmaak in Web te personaliseren.

2. Personaliseren van de opmaak

Velden verbergen
In sommige velden in de opmaak staat een oog. Wanneer je op dit oog klikt kun je kiezen of het veld wel of niet op de factuur moet worden getoond. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je een achtergrond toevoegt op de factuuropmaak.

Logo toevoegen
Linksboven zie je een veld staan. Door op het potloodje te klikken is het mogelijk om een logo toe te voegen.

• Bestandsformaat: *.PNG, *.JPG of *.GIF
  • Maximale bestandsgrootte: 500KB
  • Grootte beschikbare ruimte (l x h): 330 x 80 px, SnelStart verkleint grotere afbeeldingen automatisch.

Achtergrond toevoegen
Rechtsboven zie je een potlood staan. Wanneer je hier op klikt is het mogelijk om een achtergrond toe te voegen.

• Bestandsformaat: PDF (automatisch goed geschaald), PNG, JPG of GIF
  • Maximale bestandsgrootte: 500KB
  • Grootte beschikbare ruimte (l x h): 1239 x 1752 px (voor minimum resolutie van 150 dpi, ratio van min of meer 70:99)

Als je verschillende achtergronden wilt gebruiken dan kun je deze achtergronden eerst in Word plaatsen op een A4 formaat en dit bestand opslaan als pdf. Op deze manier kun je gemakkelijk van achtergrond wisselen voordat je een factuur gaat maken.

Is je afbeelding groter of (te klein) dan bovengenoemde specificaties? Verklein of vergroot deze dan eerst in een fotobewerkingsprogramma (Paint) of via deze website.

Voettekst toevoegen
Rechts onderin de factuuropmaak staat een potlood. Wanneer je hierop klikt dan is het mogelijk om een maximaal aantal tekens toe te voegen als voettekst.

Nederlandse of Engelstalige factuur
Linksboven staat de optie taalinstellingen. Hier kun je de keuze maken voor een Nederlands of Engelstalige factuur.

Meer weten over dit onderwerp?
Het aanpassen van het e-mailbericht in SnelStart Web