Factuuropmaak in SnelStart Web

Omschrijving

Via SnelStart Web maakt u eenvoudig online uw facturen. Thuis of op locatie en handig op uw laptop, tablet, pc of smartphone. Om uw factuur te personaliseren kunt u een bedrijfslogo of achtergrond toevoegen aan de standaard factuuropmaak van SnelStart Web. Ook is het mogelijk om een voettekst toe te voegen en kunt u een keuze maken voor een Nederlandstalig of Engelstalige factuur. In dit artikel vindt u meer informatie over deze mogelijkheden.

Specificaties afbeeldingsbestand voor logo

1. Bestandsformaat: *.PNG, *.JPG of *.GIF;

2. Maximale bestandsgrootte: 500KB;

3. Grootte beschikbare ruimte (l x h): 330 x 80 px, SnelStart verkleint grotere afbeeldingen automatisch;

Specificaties afbeeldingsbestand voor achtergrond

1. Bestandsformaat: PDF (automatisch goed geschaald), PNG, JPG of GIF;

2. Maximale bestandsgrootte: 1 mb.

3. Grootte beschikbare ruimte (l x h): 1239 x 1752 px (voor minimum resolutie van 150 dpi, tario van min of meer 70:99)

Uitroepteken_test

Is uw afbeelding groter (of in sommige gevallen te klein) dan bovengenoemde specificaties dan verkleint (of vergroot) u hem eerst in een fotobewerkingsprogramma of via de website            https://tinypng.com/

Uitleg

Logo toevoegen in SnelStart Web

Het toevoegen van een logo kunt u doen op laptop, tablet, pc of smartphone. Uiteraard dient u op het betreffende apparaat wel over het afbeeldingsbestand te beschikken.

1. Log in op web.snelstart.nl;
  2. Open uw administratie als dit niet automatisch gebeurt;
  3. Ga naar het menu en klik op Facturen;
  4. Selecteer de optie Factuuropmaak;

SF000002485_afbeelding_001

5. Klik in het veld waar het logo geplaatst wordt;

SF000002485_afbeelding_002

6. Kies de optie + Selecteer logo om het navigatievenster te openen;

SF000002485_afbeelding_003

7. Navigeer naar de juiste locatie en selecteer het afbeeldingsbestand met uw logo;

8. Bevestig de keuze met de knop Openen;

SF000002485_afbeelding_004

9. Bewaar de afbeelding met de knop Opslaan;

SF000002485_afbeelding_005

De afbeelding wordt nu in de opmaak geplaatst en staat op elke factuur die u online maakt.

Achtergrond toevoegen in SnelStart web:

Wanneer u gaat naar Facturen, Factuuropmaak dan ziet u daar de opmaak van uw factuur. Rechtsboven ziet u een potlood staan. Als u daar op klikt dan is het mogelijk om een achtergrond te selecteren vanaf uw computer.

Voettekst toevoegen

Rechts onderin de factuuropmaak staat een potlood. Wanneer u hier op klikt dan is het mogelijk om een maximaal aantal tekens toe te voegen als voettekst.

Velden verbergen

In het veld waar het logo kan worden toegevoegd, de bedrijfsgegevens staan en de voettekst kan worden toegevoegd staat een oog. Wanneer u op dit oog klikt is het mogelijk om te kiezen of het veld wel of niet op de factuur moet worden getoond. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer u een achtergrond toevoegt op de factuuropmaak.

Nederlands of Engelstalige factuur

Wanneer u gaat naar Facturen, Factuuropmaak dan ziet u linksboven de optie Taalinstellingen staan. Hier kunt u de keuze maken voor een Nederlands of Engelstalige factuur.

Tips & Tricks

1. Is uw afbeeldingsbestand groter dan 500KB dan kunt u het bewerken met een fotobewerkingsprogramma om het te verkleinen;
  2. Voor het verkleinen van uw logobestand kunt u bijvoorbeeld ook gebruiken van de website https://tinypng.com/.