Opgave ICP

Elektronische aangifte instellingen voor btw en icp

Omschrijving

Om uw btw-aangifte of opgaaf ICP direct vanuit SnelStart naar de belastingdienst te sturen, dient u gebruik te maken van de beveiligde verbinding met de overheid: Digipoort. Voor het gebruik hiervan is een zogenaamd PKI-overheidscertificaat nodig.

SnelStart biedt u de mogelijkheid gebruik te maken van het SnelStart verzamelcertificaat. Hiermee verstuurt u uw aangifte beveiligd via Digipoort, maar u hoeft zelf geen certificaat aan te schaffen. Uw administratie wordt in SnelStart 12 automatisch ingesteld voor het gebruik van dit verzamelcertificaat. Het is echter ook mogelijk een eigen certificaat in te stellen. Dat doet u in het venster 'Elektronische aangifte instellingen'. Deze instellingen zijn van toepassing op de btw-aangifte én de opgaaf ICP.

Uitleg

Venster 'Elektronische aangifte instellingen' voor ondernemers

In de pakketten SnelStart inStap t/m SnelStart inZicht ziet het venster Elektronische aangifte instellingen er als volgt uit.

SF000002211_afbeelding_001

In dit venster heeft u twee keuzemogelijkheden:

Ik wil gebruik maken van het SnelStart verzamelcertificaat

De optie is standaard ingesteld als uw administratie wordt aangemaakt of voor de eerste keer geopend in SnelStart 12. U gebruikt dan geen eigen certificaat, maar doet uw aangifte met het verzamelcertificaat van SnelStart.

Ik wil een eigen certificaat gebruiken in deze administratie

Deze optie vinkt u aan als u een eigen certificaat wilt gebruiken. Vervolgens zoekt u in het veld 'Certificaat' uw eigen certificaat dat u in een map op uw computer heeft staan. Daarna vult u het bijbehorende wachtwoord in.

Venster 'Elektronische aangifte instellingen' voor accountants- en administratiekantoren

In het pakket SnelStart Accountant ziet het venster Elektronische aangifte instellingen er als volgt uit.

SF000002211_afbeelding_001

In dit venster heeft u drie keuzemogelijkheden:

Ik wil gebruik maken van het SnelStart verzamelcertificaat

De optie is standaard ingesteld als uw administratie wordt aangemaakt of voor de eerste keer geopend in SnelStart 12. U gebruikt dan geen eigen certificaat, maar doet uw aangifte met het verzamelcertificaat van SnelStart.

Ik wil een eigen certificaat gebruiken in deze administratie

Deze optie vinkt u aan als u een eigen certificaat wilt gebruiken. Vervolgens zoekt u in het veld 'Certificaat' uw eigen certificaat dat u in een map op uw computer heeft staan. Daarna vult u het bijbehorende wachtwoord in. Hiermee stelt u uw eigen certificaat uitsluitend in de geopende administratie in.

Ik wil een eigen certificaat gebruiken op deze computer

Deze optie vinkt u aan als u snel een eigen certificaat wilt gebruiken in alle administraties die u op deze computer beheert. Bij de eerste keer vinkt u deze optie aan en zoekt u in het veld 'Certificaat' uw eigen certificaat dat u in een map op uw computer heeft staan. Daarna vult u het bijbehorende wachtwoord in.

Deze instellingen worden gekoppeld aan uw gebruikersprofiel op uw computer. In elke volgende administratie die u opent, kiest u deze optie en vult SnelStart automatisch het opgeslagen certificaat in.