Een voorlopige jaarafsluiting doen in versie 12

In SnelStart versie 12 is het ook mogelijk om een voorlopige jaarafsluiting te doen.

Het kan voorkomen dat het boekjaar nog niet is afgerond, maar dat je wel al wilt beginnen met het maken van facturen in het volgende boekjaar. Het is dan mogelijk om een voorlopige jaarafsluiting te doen. Hiermee maak je alvast een tijdelijke beginbalans in het nieuwe boekjaar.

Een voorlopige jaarafsluiting doe je als volgt

Voorlopige jaarafsluiting

1. Zorg dat je in je administratie in af te sluiten boekjaar zit
  2. Ga naar tabblad Boekhouden en klik op de knop Boekjaar afsluiten;
  3. Selecteer de optie Alleen dagboekrekeningen;
  4. Klik op de knop Jaar .... afsluiten;
  5. Bevestig de vraag of je het boekjaar .... wilt afsluiten met de knop Ja;
  6. Wil je direct de factuurnummering aanpassen klik dan op Ja;
  7. Wil je de factuurnummering niet aanpassen klik dan op de knop Nee.

SnelStart heeft nu het volgend boekjaar toegevoegd aan je administratie en hierin kun je direct gaan werken. In het dagboek Tussenrekening balans is een tijdelijke beginbalans gemaakt.

Tips

• Wil je in het nieuwe jaar gelijk beginnen met factureren dan is het raadzaam om direct de factuurnummering te wijzigen. (Administratie, instellingen, Basisgegevens, tabblad Orders);
  • Zodra het voorgaande boekjaar helemaal is afgerond kun je de definitieve jaarafsluiting doen;
  • Een jaarafsluiting kan ALTIJD ongedaan worden gemaakt.

Klik hier om terug te gaan naar Starten met boekjaar afsluiten in versie 12.