Backup

Een online back-up terugzetten

Omschrijving

Een online back-up is een back-up die u heeft gemaakt van een online administratie. Het bestand is opgeslagen in uw online data-opslag. Online back-ups kunt u alleen gebruiken als u beschikt over een online licentie (SnelStart inStap t/m inZicht en Accountant).

Een online back-up zet u als volgt terug:

Uitleg

Een online back-up terugzetten

1. Ga naar menu Administratie en klik op de knop 'Administratie';
  2. Klik op de knop 'Back-up terugzetten';
  3. Klik het eerste wizardscherm weg met de knop 'Volgende';
  4. Selecteer de optie 'Online back-up' en klik op de knop 'Volgende';
  5. Selecteer het juiste back-up bestand in de lijst en klik op 'Volgende';
SF000002196_afbeelding_001

Nadat u een back-upbestand heeft gekozen dat u wilt terugzetten, heeft u een aantal mogelijkheden. U kunt namelijk kiezen uit de volgende drie soorten administraties:

• Online administratie - In de cloud (SnelStart inStap t/m inZicht en Accountant)
  • Lokale administratie - In een map op uw computer
  • Netwerk administratie - op een SQL-server in een netwerk

Gebruik een van de onderstaande stappenplannen:

Back-up terugzetten als online administratie

1. Kies de optie 'online administratie' en klik op 'Volgende';
  2. Geef uw administratie een naam en klik op 'Volgende';
  3. Controleer de gegevens en klik op 'Voltooien';

Uitroepteken_test

Let op!!! SnelStart berekent € 2,50 per maand voor elke nieuwe online administratie tot 1Gb.

Back-up terugzetten als lokale administratie

1. Kies de optie 'lokale administratie' en klik op 'Volgende';
  2. Selecteer met de knop 'Bladeren' de map waar u de administratie wilt terugzetten en klik op 'Volgende';
  3. Geef uw administratie een naam en klik op 'Volgende';
  4. Controleer de gegevens en klik op 'Voltooien';

Back-up terugzetten als netwerk administratie

1. Kies de optie 'netwerk administratie' en klik op 'Volgende';
  2. Selecteer in de keuzelijst de juiste SQL-servernaam;
  3. Kies de gewenste inlogwijze en klik op 'Volgende';
    • Kiest u voor Windows authenticatie, dan maakt u contact met uw Windows inloggegevens
    • Kiest u voor SQL-authenticatie, dan dient u een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren.
      LET OP! De gebruiker dient vooraf te zijn aangemaakt op de server.

4. Geef uw administratie een naam en klik op 'Volgende';

5. Controleer de gegevens en klik op 'Voltooien';

Tips & Tricks

1. Na het terugzetten staat de administratie in de lijst bij administratiebeheer en opent u hem eenvoudig;
  2. Bij het terugzetten van een back-up ontstaat een nieuwe administratie. Er worden geen bestanden overschreven;