Een factuur maken in SnelStart Web

Vanaf inStap kun je in SnelStart Web eenvoudig een factuur maken en versturen. Meer informatie hierover lees je in dit artikel.

Een factuur maken

1. Ga links in het overzicht naar Facturen en klik bovenin op + Nieuwe factuur. In 4 stappen is het mogelijk om de factuur te maken en te versturen.
  2. Selecteer in stap 1 de klant voor wie de factuur is of klik op + Nieuwe klant om een nieuwe klant aan te maken.
  3. In stap 2 worden de factuurdatum, order/leverdatum en betalingstermijn automatisch gevuld. Controleer deze gegevens en klik op Dit klopt zo. Eventueel kan er ook nog een orderreferentie worden toegevoegd.
  4. In stap 3 kunnen de orderregels worden gemaakt. Vul het aantal in en in het veld om omschrijving kan het artikel worden opgehaald of kies voor + nieuw artikel om een nieuw artikel aan te maken. Klik op het grote + plus teken om een nieuwe orderregel toe te voegen. Je kunt hier ook kiezen voor Tussentijds opslaan. De factuur wordt dan als concept in het factuuroverzicht opgeslagen. Je kan de factuur dan op een later moment afronden.
  5. In stap 4 kun je de factuur direct per mail versturen of kiezen voor alleen Opslaan. In deze stap kun je ook de tekst van het mailbericht aanpassen en of bijlages toevoegen. Deze tekst kan ook standaard worden aangepast. Klik hier voor een stappenplan hierover.

Alleen tekst
Wil je alleen tekst in de orderregel? Dat is mogelijk.  Laat het veld aantal leeg en begin in het veld omschrijving met het typen van de tekst. Kies de optie gebruik als omschrijving. Deze optie komt automatisch naar voren tijdens het typen.

Lege regel
Wanneer je een lege regel tussen de orderregels wilt laat dan het veld aantal en omschrijving leeg en maak een nieuwe regel aan door op het grote plus teken te klikken.

Btw instellingen
Rechtsboven staat de optie Btw-instellingen. Hier kun je kiezen voor inclusief btw, exclusief btw of Btw verlegd.

Korting
Door te klikken op +korting toevoegen is het mogelijk om een kortingspercentage over de hele factuurbedrag te geven. Een korting kan niet per regel worden gegeven.

Meer weten over dit onderwerp?
De factuuropmaak in SnelStart Web
Een herinnering versturen
Een factuur wijzigen of verwijderen