Een administratie online zetten in SnelStart 12

Vanaf inStap is het in SnelStart 12 mogelijk om je administratie online te zetten.

1. De administratie online zetten

Een administratie kan online worden gezet wanneer je het pakket inStap t/m inZicht, inControle of Accountant hebt. Bij elk pakket is één online administratie inbegrepen. Wanneer je meerdere administratie online zet wordt hier €2,50 per administratie per maand voor gerekend.

Werkte je eerst met de optie periode uitwisseling? Zorg er dan voor dat het .ssa bestand van de account is geïmporteerd voordat je de administratie online zet. Een administratie kan niet online worden gezet als er nog een periode uitwisseling open staat.

De administratie online zetten

1. Ga naar het tabblad Administratie en klik op de knop Administraties. Selecteert de administratie die je online wilt zetten en klik op de knop online zetten. (zie afbeelding hieronder)
    SF000001856_afbeelding_004
  2. De administratie wordt nu gekopieerd naar online. Dit kan even duren. De lokale of netwerkadministratie wordt uit de lijst verwijderd, maar blijft wel bewaard in de map waarin hij staat opgeslagen op de computer met in de bestandsnaam de toevoeging - verplaatst naar online.

2. De rechten in een online administratie

Het kan zijn dat je werkt met extra gebruikers of dat bepaalde rechten al stonden ingesteld in de lokale of netwerk administratie. Lees hieronder per gebruiker wat de gevolgen zij na het online zetten van de administratie:

Hoofdgebruiker: Het hoofd mailadres van het account heeft altijd toegang tot de online administratie.
Extra gebruiker met beheerdersrechten: Heeft toegang tot de administratie als deze gebruiker dit ook in de lokale of netwerk administratie had.
Extra gebruiker met standaardrechten: De toegang wordt voor deze gebruiker wordt geblokkeerd. Mag deze gebruiker wel in de administratie? Open de administratie dan en ga naar het tabblad Administratie → Rechten. Selecteer de gebruiker en haal het vinkje bij toegang blokkeren weg.
Externe gebruikers en accountants: De toegang voor deze gebruikers wordt ook geblokkeerd. Om deze gebruiker weer opnieuw toegang te geven ga je naar het tabblad Administratie → Rechten. Selecteer de gebruiker en haal het vinkje bij toegang blokkeren weg.

SF000001856_afbeelding_003

Mijn accountant rechten geven
Nadat een administratie online is gezet kan een accountant die ook met SnelStart werkt kosteloos rechten krijgen. Hierdoor heeft de accountant ten alle tijden ook inzicht in jouw administratie. Klik hier voor een stappenplan over het rechten geven aan de accountant.