Een bestaande administratie online zetten in SnelStart 12

Vanaf het pakket inStap kun je een netwerk- of lokale administratie online zetten. Hoe je dit doet, vind je in dit artikel.

Het is alleen mogelijk om de administratie online te zetten wanneer je het pakket inStap t/m inZicht, inControle of Accountant hebt. Bij elk pakket is één online administratie inbegrepen. Wanneer je meerdere administratie online zet wordt hier €2,50 per administratie per maand voor gerekend.

1. De administratie online zetten

Ga naar het tabblad Administratie →  Administraties. Selecteer in de overzichtslijst de lokale administratie die je online wilt zetten en klik op de knop Online zetten.
SF000001856_afbeelding_004

De administratie wordt nu gekopieerd als online administratie met dezelfde naam als de originele administratie. De originele lokale of netwerk administratie wordt verwijderd uit het overzichtslijst. Deze administratie blijft wel bewaard in de map waarin hij staat opgeslagen en krijgt in de bestandsnaam de toevoeging - verplaatst naar online.

2. Gebruikersrechten in de online administratie

Wanneer je een administratie online zet dan heeft dit gevolgen voor de eventuele gebruikers die rechten hebben in de originele administratie:

• Hoofdgebruiker:
    De hoofdgebruiker (eigenaar van het account) heeft altijd toegang tot elke administratie.
  • Extra gebruiker met beheerdersrechten:
    Heeft toegang tot de online administratie als hij dit in de originele administratie ook had.
  • Extra gebruiker met standaardrechten:
    Toegang wordt geblokkeerd. Deze blokkade moet bewust worden opgeheven.
  • Externe gebruikers en accountantskantoren:
    Toegang wordt geblokkeerd. Deze blokkade moet bewust worden opgeheven.
Geblokkeerde gebruikers weer toegang geven
Open de administratie en ga naar AdministratieRechten. Selecteer in de overzichtslijst de gewenste gebruiker en verwijder het vinkje bij Toegang blokkeren. Klik op de knop Opslaan om de wijziging te bewaren.

SF000001856_afbeelding_003

Een administratie kun je niet online zetten als er nog een periode is geëxporteerd naar je accountant (periode uitwisseling). Zorg er dan eerst voor dat het .ssa bestand wordt geïmporteerd.