De Online Werkplek van Issys ICT

In dit artikel vind je meer informatie over het werken met SnelStart op de Online Werkplek van Issys.

SnelStart kun je niet installeren op een Apple computer. Onze Web omgeving kun je wel direct gebruiken. Web is volop in ontwikkeling en het kan zijn dat je nog niet voldoende functionaliteiten hebt in de Web omgeving. In dat geval kun je kiezen voor een Online Werkplek van Issys ICT.

1. Administratiebeheer

Een administratie overzetten naar de Online Werkplek

Log in op je Online Werkplek en druk op de Windows startknop links onderin het scherm. Klik in het Startmenu op Computer en navigeer naar de map waar je administratie zich bevindt. Klik met de rechter muistoets op je administratie en selecteer de optie Copy. Ga nu naar I-schijf en open de map SnelStart\Administratie. Plak je administratie in deze map met de toetscombinatie CTRL+V.

810_online_localeschijf_01-1

• De C-schijf op je lokale computer is in je SnelStart Online Werkplek de L-schijf
  • De schijfstations op je lokale computer vind je onder 'O​ther'

De beheertool op de Online Werkplek

Als je gebruik maakt van de SnelStart Online Werkplek, dan kun je gebruik maken van de zogeheten SnelStart Beheertool. Hiermee kun je o.a. een nieuwe administratie aanmaken, een back-up maken en de naam van je administratie wijzigen.

SF000002366_afbeelding_001

Een nieuwe administratie aanmaken
    Log in op je SnelStart Online Werkplek en dubbelklik op het pictogram voor het openen van de SnelStart Beheer Tool. Klik op de knop Nieuwe administratie aanmaken en klik het eerste scherm van de Wizard weg met de knop Volgende. Vul in het nieuwe scherm de naam voor je nieuwe administratie in en klik op Volgende. Controleer de gegevens en klik op Volgende om door te gaan. De nieuwe administratie wordt aangemaakt. Klik op Voltooien als dit is gebeurd. Na het openen van SnelStart en het inloggen met je e-mailadres en wachtwoord is de administratie te zien in de lijst.

Een back-up maken
    Het advies is regelmatig back-ups te maken. Log in in de SnelStart Online Werkplek en open de SnelStart Beheer Tool. Klik op Back-up maken → Volgende → Selecteer in de lijst de administratie waarvan je de back-up wilt maken en klik op Volgende. Klik op de knop Bladeren om de map te zoeken waarin je de back-up wilt maken → Selecteer in de lijst aan de linkerkant de I-schijf en de map om de back-up in op te slaan. Klik op de knop Opslaan om de map te selecteren  en daarna op Volgende om de back-up te maken.

De back-up is opgeslagen op de I schrijf (van de Online Werkplek). Je kunt de back-up ook opslaan op je eigen computer. Selecteer in dat geval het back-up bestand en kopieer dit bestand via de toetscombinatie CTRL+C op je toetsenbord. Navigeer naar de map op je lokale computer waarin je het bestand wilt opslaan en plak het bestand op deze locatie.

De bovenstaande werkwijze geldt niet voor online administraties die je beheert via je Online Werkplek.

De naam van je administratie wijzigen
    log in op je SnelStart Online Werkplek en dubbelklik op het pictogram om de SnelStart Beheer Tool te openen. Klik op de paarse knop Hernoem administratie. Het eerste Wizardscherm klik je weg met de knop Volgende, selecteer in het nieuwe scherm de administratie waarvan je de naam wilt wijzigen en klik op Volgende. Vul de nieuwe naam in voor deze administratie en klik op Volgende. Na het wijzigen van de naam klik je de Wizard weg met de knop Voltooien. Als je na het wijzigen van de naam SnelStart 12 opent, is de administratie met de nieuwe naam zichtbaar in de administratielijst.

2. Een lokale schijf op een Apple computer koppelen

Vanuit je SnelStart Online Werkplek kun je met de verkenner ook de lokale schijven op je Apple benaderen. Dit moet echter wel vooraf worden ingesteld bij de voorkeuren van het programma Remote Desktop Client op je Apple. Dit doe je als volgt:

Lokale schijf koppelen aan sessie

Open het programma Microsoft Remote Desktop. Klik in het scherm op met de rechtermuisknop op de server die je gebruikt en kies voor Edit (command-knop samen met de E). Kies in het venster rechtsboven Redirection en klik linksonder op het Plus-teken. Kies bij Path voor Browse. Er verschijnt een nieuw venster waarmee je kunt aangeven welke map of locatie je wilt delen. Zodra deze is geselecteerd klik je op Choose en daarna op OK.

• Log in op de Online Werkplek. De koppeling is te vinden in de Windows Verkenner onder Deze computer. Hier kun je de administratie naar toe slepen om ze op je Apple op te slaan. Voor het terugplaatsen geldt hetzelfde.
    • De lokale map is uitsluitend te benaderen via de verkenner. In Snelstart kun je deze map niet zien of benaderen!

3. Bankafschriften inlezen

Om de bankafschriften in te lezen op de Online Werkplek moet eerst het bankrekeningnummer zijn ingevoerd in de administratie en het bestand worden gedownload bij de bank. Je kunt het bestand vervolgens inlezen via de knop Boekhouden → Afschrift inlezen. Je kunt er ook voor kiezen om het bestand op te slaan in de map die je hebt ingesteld in Bankieren. Meer informatie over deze optie vind je hieronder.

Map voor het inlezen van afschriften op de Online Werkplek
    Bij het instellen van je bankrekening moet je een map instellen waarin SnelStart bankafschriften kan vinden. Op de Online Werkplek wordt de I schrijf gebruikt. Als je een map hebt ingesteld die zich bevindt op de I-schijf van je Online Werkplek, dan is het noodzakelijk dat je het afschriftbestand download met Internet Explorer als je al bent ingelogd op je Online Werkplek. Sla het bestand na het downloaden dan op in de ingestelde map. Daarna zal SnelStart automatisch de afschriften inlezen.

SF000001535_afbeelding_001

4. Facturen per e-mail versturen

Als je facturen per e-mail wilt versturen vanuit SnelStart op de Online Werkplek, dan is het noodzakelijk dat je de juiste uitgaande mailserver instelt. Maak je gebruik van de SnelStart Online Werkplek, dan dien je gebruik te maken van de volgende SMTP-server: relay.serverxs.com.

Ga naar menu Administratie → Instellingen → e-mailadressen. Vul aan de rechterkant bij SMTP-server de juiste server in: 'relay.serverxs.com' en vul bij mailpoort '25' in. Klik vervolgens op Opslaan om de instellingen te bewaren.

SF000001537_afbeelding_001

5.Toetsenbord instellen voor Apple

Als je een Apple Mac-desktop of -notebook gebruik om te werken op de SnelStart Online Werkplek, dan werk je in een Windowsomgeving. Met de standaard toetstenbordinstelling (NL/NL) is het niet mogelijk om bepaalde tekens met de gebruikelijke toetscombinaties in te voeren.

Een tijdelijke oplossing is het aanpassen van de toetsenbordinstellingen naar (NL/INTL). Log je echter op een later tijdstip opnieuw in op je SnelStart Online Werkplek, dan is deze instelling weer ongedaan gemaakt. Via het onderstaande stappenplan stel je het toetsenbord definitief goed in.

Toetsenbord van Mac instellen voor Online Werkplek

Voor een definitieve instelling volg je de onderstaande stappen:

Start de Microsoft Remote Desktop op. Open het menu van Microsoft Remote Desktop en kies voor Services. Selecteer in het keuzemenu de optie Services Preferences. Voeg bij de optie Keyboard vervolgens het US International keyboard toe. Verwijder de overige ingestelde toetsenborden. Sla de gegevens op

6. Administratie op de Online Werkplek in de Cloud zetten

Als je gebruik maakt van de SnelStart Online werkplek, dan heb je zowel je SnelStart programma als je administratie op je eigen omgeving staan. Je logt hierop in via een remote desktop applicatie en kunt vervolgens in je administratie werken.

Heb je één van de nieuwe pakketten van SnelStart (SnelStart inStap t/m inZicht en Accountant), dan kun je ook je administratie vanaf de Online Werkplek in de Cloud bij SnelStart zetten. Dit is een andere cloud-omgeving dan je online werkplek. Je kunt je administratie nog wel gewoon benaderen vanaf je Online werkplek, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld je accountant toegang te geven tot je online administratie. Dat is met een administratie die je op je Online Werkplek beheert namelijk niet zo.
    Hiervoor is het nodig je administratie éénmalig in de Cloud te zetten.

Een back-up maken van je administratie en deze terugzetten in de Cloud

Maak met de Beheertool een back-up van je administratie en zet deze op de I-schijf (back-up)
    Open SnelStart 12 en log in met je e-mailadres en wachtwoord. Ga naar het tabblad Administratie en klik op de knop Administraties. Kies voor de optie Back-up terugzetten
    Klik het eerste venster van de wizard weg met de knop Volgende. Selecteer de optie Lokale back-up. Blader naar de I-schijf en de map waarin je de gemaakte back-up hebt opgeslagen.
    Selecteer de juiste back-up en klik op Volgende. Kies vervolgens voor de optie Online administratie en klik op Volgende. Controleer de gegeven en klik op Voltooien om de actie af te ronden. Na het terugzetten van de back-up staat je administratie online. Dat kun je in de administratielijst herkennen omdat in de kolom 'soort' het woord Online staat.

Het is niet mogelijk om een back up te maken van een online administratie in de SnelStart Online Werkplek.