Backup

De administratie is opgeslagen op een SQL-netwerk. Ik kan geen back-up maken of de administratie kopiëren.

Omschrijving

Staat uw administratie op een SQL-netwerk. En is het niet mogelijk om een back-up te maken of de administratie te kopiëren, dan kan dit worden veroorzaakt doordat er extra gebruikers op database niveau zijn aangebracht in de SQL Management Studio. Hoe u dit kunt achterhalen leggen wij in het onderstaand stappenplan uit:

Belangrijk: voer onderstaande stappenplannen uit in overleg met uw systeembeheerder. Snelstart biedt hierbij geen ondersteuning.
Uitleg

Gebruikers op databaseniveau controleren:

Open de SQL Management Studio;

1. Klik op de betreffende database;
  2. Open de database;
  3. Ga naar Security;
  4. Ga naar Users;
  5. Open de database;
  6. Bij Users mogen er vier Users staan. Dit zijn: dbo, guest, Information_schema en SYS
  7. Staat er een vijfde User dan zorgt dit er in de meeste gevallen voor dat er geen back-up of kopie van de administratie kan worden gemaakt.

Om te controleren of de extra gebruiker het probleem veroorzaakt kunt u het onderstaand stappenplan uitvoeren:

Het maken van een back-up vanuit de SQL-server:

1. Klik met uw rechtermuisknop op de administratie (database);
  2. Ga naar Tasks;
  3. Open de database;
  4. Klik op Export Data Tier Application;
  5. Klik op Next;
  6. Vul bij Save to local disk een locatie in (bijvoorbeeld uw bureaublad;
  7. Klik op Next;
  8. Klik op Finish;
  9. Vervolgens wordt er vanuit de Management Studio een back-up gemaakt. Lukt dit wel, dan ligt het probleem niet bij de extra gebruiker. Neem contact op met onze klantenservice, zodat wij u mogelijk verder kunnen helpen.

Tips & Tricks
Lukt het maken van een back-up niet, dan verschijnt er een foutmelding. De foutmelding geeft aan waarom het niet mogelijk is om een back-up of een kopie van de administratie te maken. In veel gevallen zal het probleem veroorzaak worden doordat er een extra gebruiker op database niveau bestaat.

De extra gebruiker kan worden verwijderd, maar LET OP: soms is er bewust een extra gebruiker aangemaakt. Overleg altijd eerst met de persoon die de SQL Management Studio heeft ingericht alvorens u de extra gebruiker verwijderd.