De Triodos bankkoppeling

Vanaf het pakket inOrde kun je een automatische bankkoppeling met je zakelijke Triodos rekening maken. In dit artikel lees je hoe dit werkt.

Als je een bankkoppeling hebt dan worden de bij en afschrijvingen van je zakelijke bankrekening automatisch in je administratie gezet. 

De bankkoppeling kan worden aangevraagd vanaf het pakket inOrde en kan alleen voor online administraties. Je kunt geen bankkoppeling aanvragen met een oud boek of nota pakket. 

Heb je het pakket inOrde of het pakket inStap, dan is het noodzakelijk dat je accountant toegang heeft tot je administratie. De accountant zorgt namelijk dat het bankrekeningnummer in je administratie wordt ingesteld en dat de ingelezen bankmutaties worden verwerkt.
Daarna kun je de koppeling zelf aanvragen.

Je kunt geen bankkoppeling aanvragen voor je zakelijke spaarrekening bij de Triodos. Je kunt alleen een koppeling maken met je Internet Zaken Rekening.

De Bankkoppeling aanvragen

  1. Open je online administratie in SnelStart Web (web.snelstart.nl) en ga links in het overzicht naar Koppelingen. Heb je het pakket inOrde dan vind je Koppelingen door rechtsboven op het poppetje te klikken.
  2. Selecteer de koppelingstegel van de Triodos en klik op Aanvragen.
  3. Klik vervolgens op Vraag nu de bankkoppeling aan. Je wordt doorverwezen naar de website van de Triodos.
  4. Klik rechtsboven op Inloggen en log in in je internetomgeving. Als je de volgende stap niet ziet staan klik dan op: Oude scherm en ga verder met de volgende stap.
  5. Klik op Overzichten en ga naar Boekhoudkoppelingen. Selecteer het pakket SnelStart en klik op Aanvragen/Wijzigen. Je wordt doorverwezen naar de omgeving van SnelStart. Hier moet je een aantal stappen doorlopen.
    Let op: Ergens in de stappen moet je het bankrekeningnummer selecteren waarvoor je een koppeling wilt aanvragen. Heb je al een bankkoppeling met een ander rekeningnummer dan moet je dit nummer ook weer selecteren. Ook als dit nummer in een andere online administratie staat. 
  6. Als je deze stappen hebt doorlopen ga je automatisch weer terug naar de internetbankieren-omgeving van je bank. Klik op Autoriseren en doorloop de stappen. De koppeling is nu actief en de transacties worden vanaf de volgende dag ingelezen.

Als er betalingsverkeer ( bijschrijvingen en/of afschrijvingen) is geweest op de bankrekening dan zal dit de volgende dag worden ingelezen en geboekt in de administratie. Dit geldt ook voor de weekenden en feestdagen.

De bankkoppeling opheffen
De bankkoppeling kan worden opgeven op de site van de bank.

Meerdere abonnementen bij SnelStart en 1 bankaccount
Als je meerdere bankrekeningnummers hebt, en je wilt een bankkoppeling voor een nieuw rekeningnummer aanvragen dan moet je ook altijd de al bestaande rekeningnummers selecteren waar je al een koppeling voor hebt. Als je dat niet doet dan vervallen de bestaande koppelingen. Hierdoor kun je m.b.t. de bankkoppelingen niet goed werken als je meerdere SnelStart abonnementen hebt, en maar 1 inlog account bij je bank met verschillende rekeningen. Je kunt namelijk niet bij SnelStart abonnement A ook de rekeningnummers voor SnelStart abonnement B selecteren, omdat deze rekeningen niet in die administraties staan. Meer weten over dit onderwerp?

Klik hier om terug te gaan naar alles over bank, of lees hier de veelgestelde vragen.


Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee