Bankkoppeling aanvragen door accountant i.c.m. het pakket inStap

Vanaf inKaart is het mogelijk om de bankkoppeling aan te vragen, met inStap heb je deze optie niet. Wel kan de accountant de koppeling voor je aanvragen. Meer informatie vind je in dit artikel.

1. Hoe werkt het aanvragen?

Wanneer je een koppeling met de accountant hebt. Dus de accountant heeft rechten in jouw administratie dan is het mogelijk dat de accountant de bankkoppeling aanvraagt. De aanvraag dient meestal door de klant en de accountant samen te worden gedaan. De klant moet namelijk inloggen in zijn/haar internetbankieren omgeving. Als tijdens het aanvraagproces wordt gevraagd om het contract- of administratienummer en/of e-mailadres dan moet in dat veld het e-mailadres van de accountant worden ingevuld. Dit moet het e-mailadres zijn waarmee de accountant zelf inlogt in SnelStart en waarmee hij of zij dus ook bekend is bij SnelStart. Onderaan dit artikel vind je meer informatie over het aanvragen van de koppeling bij de verschillende banken.

2. Wie doet wat?

De bankkoppeling is aangevraagd door de accountant waardoor de accountant ook beheerder is over de koppeling. De accountant ziet als enige of de bankkoppeling op actief staat bij het bankrekeningnummer in SnelStart 12. Wanneer er vragen zijn over de bankkoppeling dan kan de klant contact opnemen.
Door in te stellen dat de bankmutaties 's nacht worden ingelezen (zie punt 3. ) worden de mutaties in de nacht standaard in de administratie gezet. Ongeacht of de accountant of de klant de administratie opent staan de mutaties erin. Wanneer dit niet goed staat ingesteld dan worden de mutaties alleen ingelezen op het moment dat de account inlogt in SnelStart en de administratie opent.

3. Bankmutaties 's nachts inlezen zodat de account en klant de mutaties zien binnenkomen

Wanneer de bankkoppeling is ingesteld op 's nachts inlezen worden de mutaties automatisch in de nacht in de administratie gezet. Wanneer dit niet staat ingesteld dan worden de mutaties alleen ingelezen op het moment dat de accountant inlogt in SnelStart en de administratie opent.
Het instellen dat de bankmutaties 's nachts worden ingelezen kan alleen door de accountant worden gedaan omdat de accountant de beheerder van de bankkoppeling is. Dit is alleen mogelijk in een online administratie. Lees hier hoe 's nachts inlezen kan worden ingesteld.

4. Het aanvragen van de koppeling

ING-koppeling aanvragen
Het aanvragen van de ING-koppeling gaat via de website van de ING. Er moet worden ingelogd in de internetbankieren omgeving van de klant. Tijdens het aanvraagproces moet ook worden ingelogd in SnelStart met de inloggegevens van de accountant. Het advies is daarom om deze koppeling aan te vragen wanneer de accountant en de klant op dezelfde locatie zijn.

Triodos koppeling aanvragen
Het aanvragen van de Triodos-koppeling gaat via de website van Triodos. Er moet worden ingelogd in de internetbankieren omgeving van de klant. Tijdens het aanvraagproces moet ook worden ingelogd in SnelStart met de inloggegevens van de accountant. Het advies is daarom om deze koppeling aan te vragen wanneer de accountant en de klant op dezelfde locatie zijn.

ABN AMRO-koppeling aanvragen
Om een bankkoppeling met je rekening bij ABN AMRO aan te vragen hoeven klant en accountant niet op dezelfde locatie te zijn. Er hoeft namelijk niet te worden ingelogd met de SnelStart inloggegevens van de accountant. Let op: de klant moet wel inloggen in zijn internetbankieren omgeving bij ABN AMRO en gaat dan naar de boekhoudkoppeling. Bij de aanvraag moet de klant het e-mailadres van de accountant invullen.

Knab-koppeling aanvragen
Het aanvragen van de Knab-koppeling gaat via de website van Knab. Er moet worden ingelogd in de internetbankieren omgeving van de klant. Tijdens het aanvraagproces moet ook worden ingelogd in SnelStart met de inloggegevens van de accountant. Het advies is daarom om deze koppeling aan te vragen wanneer de accountant en de klant op dezelfde locatie zijn.

Rabobank-koppeling aanvragen
Het aanvragen van de Rabobank-koppeling gaat via de website van de Rabobank. Er moet worden ingelogd in de internetbankieren omgeving van de klant. Tijdens het aanvraagproces moet ook worden ingelogd in SnelStart met de inloggegevens van de accountant. Het advies is daarom om deze koppeling aan te vragen wanneer de accountant en de klant op dezelfde locatie zijn.

Meer weten over dit onderwerp?
Klik hier voor meer informatie over automatische bankkoppelingen.