Download en installatie

Automatische keuze standaard printer in Windows 10 uitzetten

Omschrijving

Als u werkt met Windows 10, dan heeft u de mogelijkheid uw printerinstellingen automatisch door Windows te laten bepalen. Dit behoort tot de basisinstellingen van Windows 10. Een van de opties is dat Windows automatisch de laatst gebruikte printer als standaardprinter instelt en deze gebruikt als die is ingeschakeld. Hoe beïnvloedt dit SnelStart? Zie het onderstaande voorbeeld.

Praktijkvoorbeeld

Stel, u heeft een gewone A4-printer en u heeft een Dymo Labelwriter geïnstalleerd. Op het moment dat u in SnelStrt een etiket heeft afgedrukt op de Dymo, dan stelt Windows 10 deze printer automatisch in als standaardprinter en gebruikt deze vervolgens voor elke printopdracht die u uitvoert met de standaardprinter.

Heeft u SnelStart zo ingesteld dat uw facturen worden afgedrukt op de standaard printer in Windows, dan worden uw facturen dus nu afgedrukt op de Dymo. In het ergste geval is het gevolg zelfs dat uw factuuropmaak wordt samengeperst en is niet meer bruikbaar.

Om dit te voorkomen, kunt u de printerinstellingen in Windows 10 aanpassen en deze optie uitzetten. Dit doet u als volgt:

Uitleg

Automatische keuze standaard printer in Windows 10 uitzetten

1. Ga naar het startmenu van Windows;
  2. Kies voor de optie Instellingen en vervolgens Apparaten;
  3. Daar kiest u voor Printers en scanners;
  4. Zet de optie 'Mijn standaardprinter door Windows laten beheren' uit;
image-1