Automatische keuze standaard printer in Windows 10 uitzetten

Een van de opties is dat Windows automatisch de laatst gebruikte printer als standaardprinter instelt en deze gebruikt als die is ingeschakeld. Hoe beïnvloedt dit SnelStart?

Als je werkt met Windows 10, dan heb je de mogelijkheid je printerinstellingen automatisch door Windows te laten bepalen. Dit behoort tot de basisinstellingen van Windows 10. Hoe beïnvloedt dit SnelStart? Zie het onderstaande voorbeeld.

Praktijkvoorbeeld
Stel, je hebt een gewone A4-printer en een Dymo Labelwriter geïnstalleerd. Op het moment dat je in SnelStart een etiket hebt afgedrukt op de Dymo, dan stelt Windows 10 deze printer automatisch in als standaardprinter en gebruikt deze vervolgens voor elke printopdracht die je uitvoert met de standaardprinter. Heb je SnelStart zo ingesteld dat je facturen worden afgedrukt op de standaard printer in Windows, dan worden je facturen dus nu afgedrukt op de Dymo. In het ergste geval is het gevolg zelfs dat je factuuropmaak wordt samengeperst en dat deze niet meer bruikbaar is. Om dit te voorkomen, kun je de printerinstellingen in Windows 10 aanpassen en deze optie uitzetten.

Automatische keuze standaard printer in Windows 10 uitzetten

1. Ga naar het startmenu van Windows;
  2. Kies voor de optie Instellingen en vervolgens Apparaten;
  3. Daar kies je voor Printers en scanners;
  4. Zet de optie 'Mijn standaardprinter door Windows laten beheren' uit.