1. Bank
  2. Bankafschriften inlezen

Bankafschriften van de spaarrekening van de Knab bank inlezen

Vanaf inKaart kun je bankmutaties automatisch inlezen en direct verwerken in je administratie. Meer informatie hierover, vind je in dit artikel.

Bij de Knab bank is het niet mogelijk om afschrift bestanden van je spaarrekening te downloaden. Het is wel mogelijk om deze bestanden in te lezen via een automatische bankkoppeling. Hiervoor moet eerst de Knab spaarrekening als bankrekeningnummer worden toegevoegd in SnelStart.

De spaarrekening toevoegen

Een spaarrekening van Knab heeft geen IBAN. Voor het toevoegen van je spaarrekening heb je het rekeningnummer én de BIC-code nodig.

Ga naar het tabblad Boekhouden → Bankrekeningen en klik op de knop Nieuw om je spaarrekening toe te voegen. Vul in het veld IBAN het 8-cijferige rekeningnummer van je spaarrekening in. Het kan zijn dat je hierbij een foutmelding krijg omdat dit geen geldig IBAN nummer is. Deze foutmelding kun je negeren en doorgaan.

Vul in het veld BIC de juist BIC-code van Knab bank in KNABNL2H en selecteer bij de optie Afschriften inlezen met de directe bankkoppeling. Kies bij Dagboek bank het dagboek waarin de mutaties moeten worden ingelezen. Dit dagboek kun je aanmaken bij Grootboekrekeningen en moet functie 2 hebben.

Klik op de link om voor dit rekeningnummer een bankkoppeling aan te vragen. Je wordt nu doorverwezen naar de site van de Knab bank. Vraag vervolgens de bankkoppeling voor de spaarrekening aan. Meer informatie hierover lees je hier. Na het activeren van de koppeling worden de mutaties automatisch ingelezen en verwerkt in het gekozen dagboek.