Download en installatie

SQL server niet zichtbaar in SnelStart

Omschrijving

In SnelStart kunt u eenvoudig een bestaande of een nieuwe SQL-administratie toevoegen aan de lijst in administratiebeheer. In het tweede wizard-scherm kunt u een SQL-server kiezen en verbinding maken. Door op de knop 'Vernieuwen' te klikken zoekt SnelStart zelf naar de beschikbare SQL-servers.

Het kan voorkomen dat een SQL-server niet gevonden kan worden. Dit kan een instelling zijn of een beperking van rechten.

Uitleg

SQL-server kan verborgen zijn

Een SQL-server kan zo worden ingesteld dat deze bij een zoekactie, zoals door SnelStart wordt gedaan, niet gevonden wordt. De server is dan verborgen (hidden). Het is dan wel mogelijk om verbinding met de betreffende server te maken. Dit doet u als volgt:

1. Ga naar Administratie en kies voor Administratiebeheer;
  2. Kies voor het toevoegen van een nieuwe of een bestaande SQL-administratie;
  3. Klik het introductiescherm van wizard weg door op 'Volgende' te klikken;
  4. Vul in veld 1 de naam van de SQL-server in;
SF000001420_afbeelding_001

5. Selecteer de gewenste manier van inloggen vervolg de stappen zoals in de wizard zijn aangegeven.