Backup

Een lokale back-up terugzetten

Omschrijving

Een lokale back-up is een back-upbestand dat u heeft opgeslagen in een map op uw eigen computer, een CD-rom, USB-stick of externe harde schijf. Een lokale back-up zet u als volgt terug:

Uitleg

Een lokale back-up terugzetten

1. Ga naar menu Administratie en klik op de knop 'Administratie';
  2. Klik op de knop 'Back-up terugzetten';
  3. Klik het eerste wizardscherm weg met de knop 'Volgende';
  4. Selecteer de optie 'Lokale back-up';
  5. Vul in het veld 'Locatie' de map in waar het back-up bestand is opgeslagen;
  6. Met de knop 'Bladeren' zoekt u snel de juiste map;
  7. Weet u niet de juiste map, vul dan een schijfstation in en klik op 'Zoeken'
  8. Selecteer het juiste back-up bestand in de lijst en klik op 'Volgende';
SF000001277_afbeelding_001

Nadat u een back-upbestand heeft gekozen dat u wilt terugzetten, heeft u een aantal mogelijkheden. U kunt namelijk kiezen uit de volgende drie soorten administraties:

• Online administratie - In de cloud (SnelStart inStap t/m inZicht en Accountant)
  • Lokale administratie - In een map op uw computer
  • Netwerk administratie - op een SQL-server in een netwerk

Gebruik een van de onderstaande stappenplannen:

Back-up terugzetten naar online administratie

1. Kies de optie 'Online administratie' en klik op 'Volgende'
  2. Geef uw administratie een naam en klik op 'Volgende'
  3. Controleer de gegevens en klik op 'Voltooien'

Uitroepteken_test2

Let op!!! SnelStart berekent € 2,50 per maand voor elke nieuwe online administratie.

Back-up terugzetten naar lokale administratie

1. Kies de optie 'Lokale administratie' en klik op 'Volgende';
  2. Selecteer met de knop 'Bladeren' de map waar u de administratie wilt terugzetten en klik op 'Volgende';
  3. Geef uw administratie een naam en klik op 'Volgende'
  4. Controleer de gegevens en klik op 'Voltooien';

Back-up terugzetten naar netwerk administratie

1. Kies de optie 'Netwerk administratie' en klik op 'Volgende';
  2. Selecteer in de keuzelijst de juiste SQL-servernaam;
  3. Kies de gewenste inlogwijze en klik op 'Volgende';
  4. Kiest u voor Windows authenticatie, dan maakt u contact met uw Windows inloggegevens
  5. Kiest u voor SQL-authenticatie, dan dient u een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren.
    LET OP! De gebruiker dient vooraf te zijn aangemaakt op de server.
  6. Geef uw administratie een naam en klik op 'Volgende';
  7. Controleer de gegevens en klik op 'Voltooien';

Tips & Tricks

Na het terugzetten staat de administratie in de lijst bij administratiebeheer en opent u hem eenvoudig.