Accountant rechten geven tot administratie in SnelStart Web

Werkt je Accountant ook met SnelStart? Dan kun je vanaf inStap je accountant kosteloos rechten te geven. Hierdoor ziet de accountant jouw online administratie ook in zijn/haar lijst.

1. De accountant rechten geven

Open de online administratie en klik rechtsboven op de naam van de administratie. Ga naar Toegang accountant (zie afbeelding). Zoek de naam/plaats van het kantoor op door te typen in het zoekveld. Selecteer het juiste kantoor en kies voor Geef toegang. De accountant krijgt hiervan een mail en ziet jouw administratie direct in zijn/haar lijst.

Accountant ziet zichzelf niet in de lijst staan
Als een accountant die in de keuzelijst vermeld is probeert het eigen kantoor toegang te geven tot een administratie dan ziet hij zijn eigen kantoor niet in de keuzelijst staan. Het is als accountant namelijk niet mogelijk om jezelf toegang te geven.

2. Wat kan mijn boekhouder/accountant doen als ik hem/haar rechten heb gegeven?

Alle boekhoudkundige handelingen
De gebruikers (medewerkers) van het kantoor kunnen je online administratie openen en erin werken. Zij kunnen alle handelingen verrichten die je zelf ook kunt doen. Boekhouden, factureren, bankafschriften inlezen of bijvoorbeeld grootboekrekeningen aanmaken en de btw-aangifte doen.

Een back-up maken van je online administratie
Het is verstandig regelmatig back-ups te maken van je administratie. Je kunt zelf back-ups maken van je online administratie, maar je accountant kan dit ook doen. Klik hier voor meer informatie hierover.

Periodes blokkeren in je administratie
Als je accountant of boekhouder je online administratie gaat controleren dan kan hij een bepaalde periode in je online administratie blokkeren. In die periode kun je op dat moment niet meer zelf boeken.

Meer weten over dit onderwerp?
Online samenwerken met Accountant.