Het volgende factuurnummer instellen in SnelStart Web

Vanaf het pakket inStap kun je in SnelStart Web het volgende factuurnummer instellen. In dit artikel lees je hoe dit werkt.

Elke factuur die je maakt krijgt automatisch een factuurnummer. Dit nummer is altijd één getal hoger dan het nummer van de laatst gemaakte factuur. Als je start met een nieuwe administratie, of start met een nieuw boekjaar dan stel je in met welk factuurnummer jouw factuurnummering moet beginnen.

In SnelStart 12 kun je dit ook instellen. Klik hier om naar dat stappenplan te gaan.

1. Het volgende factuurnummer instellen

Open je administratie in SnelStart Web en typ rechtsboven in het zoekveld: volgend factuurnummer wijzigen en druk op Enter of klik op het zoekresultaat wat naar voren komt. Vervolgens komt er een pop-up scherm naar voren. Hier vul je in wat het volgende factuurnummer moet zijn.

Let op:
Als je een factuur maakt en deze tijdelijk opslaat komt de factuur bij Concepten te staan. Daar krijgt de factuur eerst een conceptnummer. Dat is een ander nummer dan het factuurnummer. Pas als je de factuur definitief maakt krijgt de factuur een factuurnummer.