BTW verlegd

Een nieuwe verkoopsjabloon aanmaken voor btw-verlegd facturen

Omschrijving

Met SnelStart inKaart of hoger is het mogelijk te factureren met btw-verlegd. Voordat u uw eerste factuur met btw-verlegd kunt maken dient u te zorgen dat de juiste grootboekrekeningen aanwezig zijn. Na het controleren en, indien nodig, aanmaken van de nodige grootboekrekeningen maakt u een eigen verkoopsjabloon aan voor facturen met btw-verlegd.

Uitleg

Nieuw sjabloon aanmaken

1. Ga naar het tabblad Facturen en klik op de knop Verkoopsjablonen;
  2. Klik op de knop Nieuw om een nieuwe verkoopsjabloon aan te maken;
  3. Vul in het veld Omschrijving een duidelijke omschrijving in bijv. 'Factuur btw-verlegd';
  4. Zet een vinkje bij de optie 'Btw-verlegd';
  5. Vul het percentage voor de G-rekening in;
SF000002252_afbeelding_001

6. Sla de sjabloon op met de knop 'Opslaan';

Factuuropmaak toevoegen aan sjabloon voor btw-verlegd

Nu beschikt u over een speciaal sjabloon voor btw-verlegdfacturen. Er is echter nog geen opmaak aanwezig. Die moet dus eerst worden toegevoegd.

1. Selecteer in de tabel Opmaak aan de rechterkant van het scherm de regel Verkoopfactuur;
  2. Klik vervolgens op de knop Opmaak kopiƫren;
SF000002252_afbeelding_002

3. Kies voor de optie Basis-/voorbeeld om een standaardopmaak toe te voegen;

4. Selecteer de optie Basis Factuur (BTW verlegd);

5. Klik op de knop Kopieer opmaak;

SF000002252_afbeelding_003

6. Sla de sjabloon op met de knop 'Opslaan';

Nu heeft u een standaardopmaak toegevoegd. Deze kunt u aanpassen aan uw eigen wensen.

Tips & Tricks

Wilt u gebruik maken van een eigen, reeds bestaande opmaak, dan kunt u deze ook kopiƫren. In dat geval dient u in de opmaak zelf de onderstaande velden toe te voegen in de voet van de factuur:

fldGrekeningPercentage

fldGeblokkeerdGedeelteGrekening

fldVrijgegevenGedeelteGrekening