Velden of andere objecten verplaatsen in factuuropmaak

Omschrijving

Als u factureert met SnelStart, dan kunt u de opmaak van uw facturen en andere documenten aanpassen aan uw eigen wensten. Dit doet u in het opmaakscherm van een verkoopsjabloon. De opmaak is opgebouwd uit een groot aantal objecten. Informatievelden, tekstvelden, afbeeldingen, formulevelden enz. Al deze velden kunt u eenvoudig verplaatsen door ze aan te klikken met de muis en ze vervolgens te verslepen naar de plaats waar u ze wil hebben. Dit werkt met enkele velden, maar ook met een selectie van meerdere velden.

Uitleg

Objecten verplaatsen met de muis

Een veld verplaatst u eenvoudig door het aan te klikken en te verslepen met de muis. De achtergrond van het opmaakscherm bestaat uit een raster van punten. Dit raster is magnetisch en dat betekent dat als u een veld versleept en loslaat, de linker bovenhoek van het veld automatisch naar het dichtstbijzijnde rasterpunt springt. Hierdoor is het soms lastig om twee velden precies onder elkaar te krijgen door middel van slepen. Dit kunt u oplossen door gebruik te maken van het eigenschappenvenster om het veld nauwkeurig te positioneren.

Objecten verplaatsen met het eigenschappenvenster

In het eigenschappenveld kunt u de positie van een veld of ander object nauwkeurig bepalen.

1. Klik met de rechter muisknop op het te verplaatsen veld;
  2. Kies voor de optie Eigenschappen;
  3. In de velden Boven en Links, vult u de afstand in vanaf de bovenkant en de linkerkant van de factuur. Vul het precieze getal in of gebruik de pijltjestoetsen voor grotere stapjes;
image-1

4. Bewaar de instelling met de knop OK;

Een aantal velden boven elkaar uitlijnen

Als u een aantal velden boven elkaar heeft staan en die wilt u allemaal op dezelfde afstand van de linkerkant van de factuur plaatsen, dan gebruikt u ook het eigenschapenvenster.

1. Selecteer alle velden die u wilt uitlijnen;
image-1

2. Klik met de rechter muisknop op een van de te verplaatsen velden;

3. Kies voor de optie Eigenschappen;

4. De hoogte van alle velden moet behouden blijven, dus vul in het veld Boven niets in;

5. Vul in het veld Links de afstand tussen de velden en de linkerkant van de factuur;

image-1

6. Bewaar de instelling met de knop OK;

Alle geselecteerde velden staan nu netjes onder elkaar uitgelijnd.

Deze zelfde werkwijze gebruikt u om velden die naast elkaar staan allemaal op dezelfde hoogte te krijgen. In dat geval laat u het veld Links leeg en vult u het veld Boven in.