Tekst opmaken in de lay-out van de factuur

Omschrijving

Als u factureert met SnelStart, dan kunt u de opmaak van uw factuur aanpassen aan uw wensen. Het is mogelijk de teksten op te maken, bijvoorbeeld dikgedrukt, schuin of onderstreept. U maakt deze aanpassingen in het opmaakscherm van de factuur.

Uitleg

De eerste stappen: Ga naar het opmaakscherm

1. Ga naar het tabblad Facturen en klik op de knop Verkoopsjablonen;
  2. Kies in de lijst aan de linkerkant de sjabloon die u wilt aanpassen;
  3. Ga naar de tabel Opmaak, aan de rechterkant van het scherm of onder het tabblad Opmaak;
  4. Kies in de tabel het document waarvan u de opmaak wilt aanpassen;
  5. Klik op de knop Opmaak wijzigen om het opmaakscherm te openen;

Het menu voor tekstopmaak in het opmaakscherm

Om de opmaak van tekst te wijzigen beschikt u in de menubalk over een aantal knoppen en keuzevelden

SF000002482_afbeelding_001

Verklaring van de knoppen

1. Keuzeveld voor het lettertype;
  2. Keuzeveld voor de lettergrootte;
  3. Knop voor dikgedrukte tekst (bold);
  4. Knop voor schuine tekst (italic);
  5. Knop voor onderstreepte tekst;
  6. Knop voor doorgestreepte tekst;
  7. Keuzeveld voor tekstkleur;

De functie van de knoppen geldt altijd voor het gehele geselecteerde veld.

Voorbeelden

In dit voorbeeld gebruiken we de standaard basisopmaak in SnelStart. In de basisopmaak staat het veld fldInstellingenBedrijfsNaam. Dit veld toont de bedrijfsnaam die op de factuur komt te staan. Bij het selecteren van het veld, worden de eigenschappen getoond in de knoppenbalk. De tekst is in het lettertype Segoe UI, de grootte is 20, de tekst is dikgedrukt en blauw. Deze eigenschappen kunnen eenvoudig worden aangepast.

SF000002482_afbeelding_002

Het lettertype wijzigen

SF000002482_afbeelding_003

De lettergrootte wijzigen

SF000002482_afbeelding_004

Kleur en opmaak van letters

SF000002482_afbeelding_005

Het resultaat

SF000002482_afbeelding_006

Klik voor grotere afbeelding