Importeren boekingen vanuit een CSV bestand in versie 12

Vanaf het pakket inKaart kun je boekingen importeren in je administratie.

Als je beschikt over een Excel-document met boekingen, dan kun je dit bestand importeren. Voordat je deze boekingen daadwerkelijk kunt importeren, dien je eerst een importprofiel aan te maken.

Het is van belang dat je importbestand voldoet aan de juiste eisen. Het moet beschikken over de juiste kolomnamen op de eerste regel van het bestand en voor sommige velden geldt een slechts beperkt aantal invulmogelijkheden. Een voorbeeldbestand in Excel-formaat kun je downloaden door op de onderstaande link te klikken. Het gaat in dit stappenplan om een .Csv bestand.

Bij het importeren van boekingen is het van groot belang dat de boekingen op de juiste manier in het importbestand zijn opgenomen. Voor een verkoopboeking met btw dient de boeking uit minimaal 3 regels te bestaan:

1. De hoofdboeking: op grootboekrekening 1300
  2. De omzetboeking: op grootboekrekening XXXX
  3. De btw-boeking: op btw-rekening XXXX

Bij elke boeking krijgen alle regels die bij dezelfde boeking horen dezelfde boekingscode.

Let op: door de omvangrijke mogelijkheden van importeren kunnen wij hierbij telefonisch geen ondersteuning bieden. Wij adviseren je hiervoor contact op te nemen met een SnelStart ImplementatiePartner.

Boekingen importeren - Een nieuw importprofiel maken

1. Zorg dat je het importbestand hebt opgeslagen in een map op je computer;
  2. Ga naar menu Boekhouden en kies voor Importeren;
  3. Kies in het submenu voor de optie 'Nieuw importprofiel maken';
SF000001615_afbeelding_001-1

4. Kies in het keuzeveld 'Tabel in SnelStart' voor de optie 'Boekingen';

SF000001615_afbeelding_002-1

5. Klik op de knop 'Volgende' onder in het scherm;

6. Klik op de knop 'Bladeren' om het te importeren bestand op te zoeken

7. Zoek het bestand en selecteer het. Klik op 'Openen'

SF000002529_afbeelding_005

8. Klik op de knop 'Velden definiëren' en stel de brontabel correct in;

9. Kies de 'Te importeren tabel' dit is het blad in het importbestand waarop de gegevens staan;

SF000002529_afbeelding_006

10. Klik op de knop 'Volgende' onder in het scherm.

In het volgende scherm staan aan de linkerkant alle velden waarin je informatie kunt importeren. In het midden staan de te importeren velden in je importbestand. Als je het voorbeeldbestand hebt gebruikt, dan komen de velden aan de linkerkant precies overeen met de veldnamen in het bestand en worden ze direct goed gekoppeld. Je zult door middel van de plusjes de te gebruiken velden handmatig moeten koppelen aan de te importeren velden.

SF000002529_afbeelding_007

Rechts in het scherm zie je het resultaat. Dat zijn de gegevens per regel in het importbestand. Deze gegevens zullen worden geïmporteerd.

SF000002529_afbeelding_008

Als alle velden overeen komen vervolg je de stappen:

Importeren boekingen

1. Klik op de knop 'Volgende' onder in het scherm
  2. Kies welke opslagmogelijkheid je wilt gebruiken: Het importprofiel opslaan en uitvoeren;
  3. Klik op de knop 'Voltooien' onder in het scherm;
  4. De gegevens uit het importbestand worden nu geïmporteerd in SnelStart.

Tips & Tricks

Belangrijke velden
De meeste veldnamen spreken voor zich en behoeven geen verdere uitleg. Voor een bepaald aantal velden gelden speciale voorwaarden bij het importeren. Klik op een van de onderstaande links om de voorwaarden van het betreffende veld te bekijken.

Overige velden