Gegevens importeren

Voorbeeldbestanden voor boekingen importeren

Omschrijving

Om zelf te testen met het importeren van boekingen kunt u gebruik maken van de onderstaande voorbeeldbestanden. De voorbeeldadministratie is geschikt voor het importeren van het voorbeeldbestand met te importeren boekingen.

Uitleg

De voorbeeldadministratie

De voorbeeldadministratie bevat een aantal klanten en leveranciers en is verder leeg. Er is een bankrekening aangemaakt met een Europees Incassocontract en voor voor enkele klanten is een doorlopende machtiging ingesteld. De voorbeeldadministratie is een back-up die u kunt terugzetten.

1. Klik op de onderstaande link om de back-up van de voorbeeldadministratie te downloaden;
  2. Sla het zip-bestand op in een map op uw computer;
  3. Pak het bestand uit, zodat een .bacpac-bestand ontstaat, dit is een back-up;
  4. Open SnelStart 12 en zet de back-up terug (Klik hier voor meer informatie over back-up terugzetten)
  5. Open de voorbeeldadministratie;

Download de voorbeeld administratie

Het voorbeeld importbestand

Het voorbeeldbestand bevat een aantal kolommen met veldnamen die gelijk zijn aan de veldnamen die in SnelStart geïmporteerd kunnen worden. De velden die voor het importeren van boekingen verplicht zijn, zijn rood gemarkeerd. De overige velden zijn groen gemarkeerd.

Het bestand bevat een vijftal voorbeeldboekingen, waarvan boekingen met en zonder btw. Na het importeren kunt u die boekingen controleren in de dagboeken Kas, Verkoop, Inkoop en Memoriaal.

1. Klik op de onderstaande link om het importbestand te downloaden;
  2. Sla het importbestand op in een map op uw computer;
  3. Open SnelStart 12 en open de voorbeeldadministratie die u zojuist heeft teruggezet;
  4. Maak een nieuw importprofiel zoals in het voorgaande stappenplan beschreven;

Download het voorbeeld XLSX importbestand
Download het voorbeeld Csv importbestand