Gegevens importeren

Artikelen importeren in een administratie

Omschrijving

Als u beschikt over een Excel-document met artikelgegevens, dan kunt u deze gegevens importeren vanaf SnelStart inKaart. Hiermee voegt u eenvoudig nieuwe artikelen toe. U kunt met een importbestand ook voor alle artikelen tegelijk een bepaalde wijziging doorvoeren. Voordat u deze gegevens daadwerkelijk kunt importeren, dient u eerst een importprofiel aan te maken.

Het is van belang dat uw importbestand voldoet aan de juiste eisen. Het moet beschikken over de juiste kolomnamen en voor sommige velden geldt een beperkt aantal invulmogelijkheden. Een voorbeeldbestand in Excel-formaat kunt u downloaden door op de onderstaande link te klikken.

Klik hier voor een voorbeeldbestand en een voorbeeldadministratie:

Uitroepteken_test2

Door de omvangrijke mogelijkheden van importeren kunnen wij hierbij telefonisch geen ondersteuning bieden. Wij adviseren u hiervoor contact op te nemen met een SnelStart ImplementatiePartner.

Uitleg

Artikelen importeren - Een nieuw importprofiel maken

1. Zorg dat u het importbestand heeft opgeslagen in een map op uw computer;
  2. Ga naar menu Artikelen en kies voor Importeren;
  3. Kies in het submenu voor de optie 'Nieuw importprofiel maken';
  4. Kies in het keuzeveld 'Tabel in SnelStart' voor de optie 'Artikelen';
  5. Klik op de knop 'Volgende' onder in het scherm;
  6. Klik op de knop 'Bladeren' om het te importeren bestand op te zoeken;
  7. Zoek het bestand en selecteer het. Klik op 'Openen';
  8. Klik op de knop 'Volgende' onder in het scherm;
  9. Kies de 'Te importeren tabel';
  10. Klik op de knop 'Volgende' onder in het scherm;

U komt nu in een scherm waar aan de linkerkant alle velden staan waarin u informatie kunt importeren. In het midden staan de te importeren velden in uw importbestand. Als u het voorbeeldbestand heeft gebruikt, dan komen de velden aan de linkerkant overeen met de veldnamen in het bestand en worden ze direct goed gekoppeld.
    Helemaal rechts in het scherm ziet u het resultaat. Dat zijn de gegevens per regel in het importbestand. Deze gegevens zullen worden geïmporteerd.

Als alle velden overeen komen vervolgt u de stappen:

importeren artikelen

1. Klik op de knop 'Volgende' onder in het scherm;
  2. Selecteer de gewenste optie. In dit geval kiezen wij toevoegen en verversen;
  3. Klik op de knop 'Volgende' onder in het scherm;
  4. Kies welke opslagmogelijkheid u wilt gebruiken: Het importprofiel opslaan en uitvoeren
  5. Klik op de knop 'Voltooien' onder in het scherm;

De gegevens uit het importbestand worden nu geïmporteerd in SnelStart.

Let op! Het ID nummer voor de artikelomzetgroep is niet hetzelfde nummer als dat de omzetgroep heeft bij instellingen in uw administratie. Zie hiervoor onderstaande link fldArtikelomzetgroepID bij verplichte velden.

Tips & Tricks

Verplichte velden

1. fldArtikelcode;
  2. fldOmschrijving;
  3. fldArtikelOmzetGroepID;
  4. fldVerkoopPrijs;

Overige velden
  5. fldInkoopPrijs
  6. fldVoorraadControle
  7. fldMinimumVoorraad
  8. fldVoorraadGewenst
  9. fldLeverancierRelatieCode
  10. fldBestelEenheid
  11. fldMinimaalBestelAantal
  12. fldMaxKortingPercentage
  13. fldEenheid
  14. fldReceptPlaatsen
  15. fldDitArtikelOpRecept
  16. fldArtikelKortinggroepID
  17. fldAutomatischePrijs