Verkopen

Hoe zet ik een tekstregel op mijn factuur

Omschrijving

Voor het maken van een factuur begint u altijd met het maken van een verkooporder. In de orderregels plaatst u de artikelen of diensten die u heeft geleverd aan uw klant.

Soms kan het nodig zijn dat u een of meerdere tekstregels toevoegt op de factuur om hem beter leesbaar te maken of om aanvullende informatie toe te voegen. Dit doet u als volgt:

Uitleg

Tekstregels op de factuur plaatsen

Start met het maken van een verkooporder. Klik hier voor een uitgebreid stappenplan.

1. Ga naar het tabblad Facturen en klik op de knop Verkopen;
  2. Selecteer een klant en kies een sjabloon;
  3. Laat voor een tekstregel het veld Artikelcode leeg;
  4. Schrijf in de kolom Omschrijving de tekst die u op de factuur wilt hebben. Bijv: Geleverd volgens afspraak;
SF000002520_afbeelding_001

5. Vraag een afdrukvoorbeeld op of druk de factuur af. Tussen de eerst en de derde regel is nu een regel leeg;

SF000002520_afbeelding_002

Tips & Tricks

Als u een orderregel leeg laat, dan krijgt u een witregel op de factuur.