Gebruikers en rechten

Rechten voor gebruikers aan of uitzetten

Omschrijving

Als u werkt met SnelStart en u heeft meerdere gebruikers onder uw account, dan krijgen deze automatisch alle rechten in een administratie als:

• De administratie nieuw is aangemaakt;
  • De administratie eigendom wordt van de betreffende account;

Het is echter ook mogelijk om voor gebruikers de rechten te beperken of zelfs de toegang tot een administratie te ontzeggen. Dit doet u als volgt:

Uitleg

Rechten in administratie per gebruiker beperken

1. Open SnelStart en log in als beheerder;
  2. Open de administratie waarin u de rechten van een gebruiker wilt beperken;
  3. Ga naar tabblad Administratie en klik op de knop 'Rechten';
  4. Selecteer in de lijst de gebruiker waarvan u de rechten wilt beperken;
  5. Onderin het scherm in het tabblad rechten ziet u mapjes met alle beschikbare programma-onderdelen;
  6. Dubbelklik op het programma-onderdeel dat deze gebruiker niet mag gebruiken;
  7. Als er een rood kruisje voor staat is het programma-onderdeel niet beschikbaar voor deze gebruiker;
  8. Sla tenslotte de wijzigingen op met de knop 'Opslaan';
SF000001914_afbeelding_001

Gebruiker blokkeren in administratie

1. Open SnelStart en log in als beheerder;
  2. Open de administratie waarin u de gebruiker wilt blokkeren;
  3. Ga naar tabblad Administratie en klik op de knop 'Rechten';
  4. Selecteer in de lijst de gebruiker waarvan u de rechten wilt beperken;
  5. Zet een vinkje bij de optie 'Toegang blokkeren';
  6. Sla de wijzigingen op met de knop 'Opslaan';
SF000001914_afbeelding_002