Rechten voor gebruikers aan- of uitzetten in versie 12

Vanaf het pakket inStap kun je de rechten voor gebruikers aan- of uitzetten in versie 12.

Als je werkt met SnelStart en je hebt meerdere gebruikers onder je account, dan krijgen deze automatisch alle rechten in een administratie als:

• De administratie nieuw is aangemaakt;
  • De administratie eigendom wordt van het betreffende account.

Het is echter ook mogelijk om voor gebruikers de rechten te beperken of zelfs de toegang tot een administratie te ontzeggen. Dit doe je als volgt:

Rechten in administratie per gebruiker beperken

1. Open SnelStart en log in als beheerder;
  2. Open de administratie waarin je de rechten van een gebruiker wilt beperken;
  3. Ga naar tabblad Administratie en klik op de knop 'Rechten';
  4. Selecteer in de lijst de gebruiker waarvan je de rechten wilt beperken;
  5. Onderin het scherm in het tabblad rechten zie je mapjes met alle beschikbare programma-onderdelen;
  6. Dubbelklik op het programma-onderdeel dat deze gebruiker niet mag gebruiken;
  7. Als er een rood kruisje voor staat is het programma-onderdeel niet beschikbaar voor deze gebruiker;
  8. Sla tenslotte de wijzigingen op met de knop 'Opslaan';
SF000001914_afbeelding_001

Gebruiker blokkeren in administratie

1. Open SnelStart en log in als beheerder;
  2. Open de administratie waarin je de gebruiker wilt blokkeren;
  3. Ga naar tabblad Administratie en klik op de knop 'Rechten';
  4. Selecteer in de lijst de gebruiker waarvan je de rechten wilt beperken;
  5. Zet een vinkje bij de optie 'Toegang blokkeren';
  6. Sla de wijzigingen op met de knop 'Opslaan'.
SF000001914_afbeelding_002