Factuuropmaak voor voertuigverkoop

Als je inkopen en verkopen doet van voertuigen in je administratie dan is het noodzakelijk dat hiervoor een apart verkoopsjabloon gebruikt. Bij het aanmaken van een nieuwe administratie met de module Garage wordt deze al automatisch aangemaakt.

Per 01-01-2021 kun je de module Garage niet meer gebruiken, je kunt dan alleen nog voertuiggevens inzien. Meer informatie vind je hier.

1. Verkoopsjabloon voor voertuigverkoop aanmaken

Ga naar Facturen → Verkoopsjablonen en klik op Nieuw. Vul bij Omschrijving de naam van het sjabloon in, bijvoorbeeld Voertuigverkoop. Kies vervolgens voor Prijsingave in het ordervenster inclusief btw en klik op Opslaan. Na het opslaan is de nieuwe sjabloon gemaakt. Er is echter nog geen factuuropmaak beschikbaar, dus die moet nog worden toegevoegd.

SF000001743_afbeelding_001

2. Opmaak aan verkoopsjabloon toevoegen

Klik in de tabel Opmaak op de regel Verkoopfactuur. Klik op Opmaak kopiëren. Selecteer de optie Basis-/voorbeeld. Kies de optie Basis Factuur Voertuigverkoop (SnelStart Garage).

Klik daarna op Kopieer opmaak en kies voor Opslaan.

SF000001743_afbeelding_002
SF000001743_afbeelding_003

Meer weten over dit onderwerp?
De opmaak van een factuur wijzigen