De basisopmaak van een factuur herstellen

Omschrijving

Elke factuur, offerte of pakbon die u maakt met SnelStart heeft een opmaak. Dit is altijd een standaard opmaak die u zelf kunt aanpassen naar uw eigen wensen.

Het kan gebeuren dat tijdens het aanpassen de opmaak zo wordt gewijzigd dat hij eigenlijk niet meer bruikbaar is. In dat geval is het mogelijk om terug te gaan naar de basisopmaak. Dit doet u als volgt:

Uitleg

Bestaande opmaak verwijderen

Voordat u de basisopmaak kunt toevoegen, moet eerst de bestaande opmaak worden verwijderd. Dit doet u als volgt:

1. Ga naar het tabblad Facturen en klik op de knop Factuursjablonen;
  2. Kies in de lijst aan de linkerkant het sjabloon waarin u de opmaak wilt verwijderen;
  3. Kies in de tabel Opmaak aan de rechterkant van het scherm de opmaak die u wilt verwijderen;
  4. Klik op de knop Opmaak verwijderen om de geselecteerde opmaak te verwijderen;
SF000001107_afbeelding_001

5. Bevestig dat u dit werkelijk wilt;

SF000001107_afbeelding_002

6. Controleer dat het vinkje in de kolom Opmaak aanwezig er niet meer staat;

SF000001107_afbeelding_003

De basisopmaak terugplaatsen

Na het verwijderen van de foute opmaak, kunt u eenvoudig de basisopmaak terugzetten. Dit doet u als volgt:

1. Kies in de tabel Opmaak de regel waarbij de zojuist de opmaak heeft verwijderd;
  2. Klik op de knop Opmaak kopiƫren;
SF000001107_afbeelding_004

3. Kies in het nieuwe venster voor de optie Basis-/voorbeeld;

4. Selecteer in de overzichtslijst de juiste opmaak. In dit voorbeeld Basis factuur;

5. Klik op de knop Kopieer opmaak;

SF000001107_afbeelding_005

6. Controleer dat het vinkje in de kolom Opmaak aanwezig er nu wel staat;

SF000001107_afbeelding_006

7. Bewaar de opmaak met de knop Opslaan;;

Tips & Tricks

Met de knop Opmaak wijzigen kunt u de standaar opmaak weer aanpassen aan uw eigen wensen