Een bestaand logo op de factuur vervangen

Omschrijving

De basis van een factuur, offerte of pakbon is altijd een verkoopsjabloon. In een verkoopsjabloon is de lay-out van de factuur bepaald.

In elke verkoopsjabloon die SnelStart aanmaakt, zit automatisch een logo. Dit logo kunt u eenvoudig vervangen.

Uw afbeeldingsbestand:

• Aanbevolen bestandsformaat: *.png (maar -.jpg, -.gif, -.bmp, -.psd, en -.tif zijn ook mogelijk);
  • Bestandsgrootte: max 500kb
  • Formaat: max 210 x 297 mm bij 96dpi

Uitleg

Een bestaand logo op de factuur vervangen
  1. Ga naar het tabblad Facturen en klik op 'Verkoopsjablonen';
  2. Selecteer de juiste sjabloon in de overzichtslijst aan de linkerkant;
  3. Selecteer in het kader 'Opmaak' de juiste lay-out (factuur, offerte enz.);
  4. Klik op de knop 'Opmaak wijzigen';
SF000002117_afbeelding_001

5. Klik met de rechter muisknop op de bestaande afbeelding;

6. Klik in het submenu op de tekst 'Plaatje laden';

SF000002117_afbeelding_002

7. Navigeer naar de juiste map en selecteer het afbeeldingsbestand dat u wilt toevoegen;

8. Selecteer het afbeeldingsbestand en klik op de knop 'Openen';

9. Pas eventueel het formaat van het plaatje aan en/of verschuif het naar de juiste plaats;

10. Klik links bovenin op de blauwe diskette om op te slaan;

Tips & Tricks

Door te dubbelklikken op het logo wordt het Eigenschappen-venster geopend. Met de optie Afdrukken en Naar PDF kunt u instellen waar een onderdeel afgedrukt wordt. Zo kunt u bijvoorbeeld het logo niet afdrukken op de factuur-afdruk (omdat u voorgedrukt papier gebruikt), maar wel in het factuur-PDF bestand.

Gerelateerde onderwerpen

Velden in factuuropmaak instellen voor printen of mailen

Uitroepteken_test2

Het aanpassen van factuuropmaken valt buiten de ondersteuning van onze klantenservice. Wilt u extra hulp? Klik hier voor een overzicht van SnelStart dealers die u kunnen ondersteunen bij het ontwerpen van uw verkoopdocumenten.