Formules gebruiken in de factuuropmaak

Omschrijving

Door formules te gebruiken in de factuuropmaak, kunt u verschillende rekenkundige bewerkingen uitvoeren. Het is ook mogelijk om gegevens op te halen uit uw database die normaal niet standaard beschikbaar zijn.

Uitroepteken_test

Het gebruik van formules is heel specialistisch werk. Helaas kunnen wij hiervoor geen ondersteuning bieden op onze klantenservice. Wij adviseren voor het gebruik van formules contact op te nemen met een SnelStart ImplementatiePartner bij u in de buurt.

Uitleg

Een formuleveld in de factuuropmaak zetten

Voordat u uw factuuropmaak gaat aanpassen, is het aan te bevelen een back-up te maken van uw administratie.

1. Ga naar het tabblad Facturen en klik op de knop Verkoopsjablonen;
  2. Selecteer de sjabloon die u wilt aanpassen of maak een nieuwe;
  3. Ga naar de tabel Opmaak en selecteer de eerste regel Verkoopfactuur;
  4. Klik op de knop Opmaak wijzigen om het layoutvenster te openen;
SF000001110_afbeelding_001

5. Klik in de gereeschapskist op de knop Formule en houd de muis ingedrukt;

6. Sleep de knop naar een plek op de factuur waar u het veld wilt hebben;

7. Laat de muis los als het veld op de goede plaats staat;

SF000001110_afbeelding_002

8. Dubbelklik op het formuleveld om het eigenschappenvenster te openen. Hierin maakt u de formule.

SF000001110_afbeelding_003

9. Bewaar de formule met de knop OK;

10. Sla de gewijzigde layout op met de knop links bovenin (blauwe diskette) het layoutscherm;

Formulehelp

0-7
1-10
2-7

Tips & Tricks

1. Door het plaatsen van een vinkje bij de optie Formule help, wordt in het veld resultaat een voorbeeld getoond van de bewerking die is gekozen in het veld Bewerkingen;
  2. In het veld Bewerkingen zijn alle mogelijk componenten opgenomen om formules mee te maken;
  3. Met het keuzeveld Bewerkingen kan een selectie gemaakt worden op type bewerking;