Werken met kredietbeperking in SnelStart 12

Vanaf het pakket inBalans kun je werken met kredietbeperking.

Het werken met kredietbeperking wil zeggen dat de klant voor een snelle betaling of berekent een toeslag als er niet tijdig wordt betaald. We spreken dan van Betalingskorting of kredietbeperking. Het instellen van een bepaalde betalingsconditie doe je bij de opmaak van je factuur.

In SnelStart Web is het niet mogelijk om de betalingskorting of kredietbeperking in te stellen.

Het inrichten van een verkoopsjabloon valt buiten de ondersteuning van onze klantenservice. Wil je hierbij toch uitgebreide hulp? Dan kan je hiervoor contact opnemen met één van onze SnelStart Implementatiepartners.

1. Verkoopsjabloon maken met kredietbeperking

Ga naar Facturen → Verkoopsjablonen. Klik op de knop Nieuw om een nieuwe verkoopsjabloon aan te maken. Vul bij Omschrijving een duidelijke omschrijving in, bijvoorbeeld 'Factuur met kredietbeperking'. Maak bij het veld Betalingsconditie de keuze voor Kredietbeperking. Vul bij Dagen het aantal dagen in waarna de toeslag berekend moet worden en vul bij Toeslag het percentage van de toeslag in. Klik tot slot op Opslaan

2. Opmaak toevoegen aan sjabloon met kredietbeperking

Nu heb je een nieuw verkoopsjabloon aangemaakt. Dit verkoopsjabloon bevat echter nog geen opmaak. Deze moet nog worden toegevoegd. Selecteer in het kader Opmaak de regel voor Verkoopfactuur. Klik op de knop Kopieer opmaak om een nieuwe opmaak toe te voegen. Selecteer in het nieuwe venster de optie Basis-/voorbeeld en kies in de lijst de optie Basis Factuur (kredietbeperking). Klik op de knop Kopieer opmaak. De standaard factuuropmaak is toegevoegd aan je verkoopsjabloon. Klik tot slot op Opslaan.

Met de knop Opmaak wijzigen kun je de opmaak van je factuur aanpassen.