Verkoopsjabloon maken met betalingskorting

Omschrijving

U kunt met SnelStart inBalans of hoger aan uw facturen een betalingsconditie meegeven. Dat wil zeggen, u beloont de klant voor een snelle betaling of berekent een toeslag als er niet tijdig betaald wordt. We spreken dan van Betalingskorting of kredietbeperking. Het instellen van een bepaalde betalingsconditie doet u bij de opmaak van uw factuur. U werkt hiervoor als volgt:

Uitleg

Factuursjabloon maken met betalingskorting

1. Ga naar menu Factureren en kies voor Verkoopsjablonen;
  2. Klik op de knop 'Nieuw' om een nieuwe factuursjabloon aan te maken;
  3. Vul bij Omschrijving een duidelijke omschrijving in, bijvoorbeeld 'Factuur met betalingskorting';
  4. Maak bij het veld Betalingsconditie de keuze voor 'Betalingskorting';
  5. Vul bij Dagen het aantal dagen in waarbinnen betaald moet worden om de korting te krijgen;
  6. Vul bij Korting het percentage van de korting in;
  7. Klik op de knop 'Opslaan' om de factuursjabloon op te slaan;

Nu heeft u een nieuwe factuursjabloon aangemaakt. Deze sjabloon bevat echter nog geen opmaak. Die moet nog worden toegevoegd. Dit doet u als volgt:

Factuuropmaak toevoegen aan sjabloon met betalingskorting

1. Selecteer in het kader 'Opmaak' de regel voor Verkoopfactuur;
  2. Klik op de knop 'Kopieer opmaak' om een nieuwe opmaak toe te voegen;
  3. Selecteer in het nieuwe venster de optie 'Basis-/voorbeeld';
  4. Selecteer in de lijst de optie 'Basis Factuur (betalingskorting)';
  5. Klik op de knop 'Kopieer opmaak';
  6. De standaar factuuropmaak is toegevoegd aan uw sjabloon;
  7. Klik op de knop 'Opslaan' om de factuursjabloon op te slaan;

Tips & Tricks

Met de knop 'Opmaak wijzigen' kunt de opmaak van uw factuur aanpassen.