Relaties

Instellen van een factuuradres of verzendadres

Omschrijving

Bij het versturen van facturen heeft u een aantal mogelijkheden voor de keuze van het factuuradres. In de meeste gevallen zal het standaard adres van de klant ook het factuuradres zijn. Er zijn ook andere mogelijkheden:

Uitleg

Factuur naar het standaard factuuradres

Als u een klant invoert in uw relatiebestand, dan vult u de adresgegevens in. Dit adres wordt standaard als factuuradres gebruikt. Daarnaast wordt dit adres ook standaard als verzendadres gebruikt.

image-1

Afwijkend correspondentieadres als factuuradres

Naast de standaard adresgegevens aan de linkerkant van het scherm, is het ook mogelijk een afwijkend correspondentieadres in te voeren. Dit gebruikt u als het bedrijf bijvoorbeeld gevestigd is op een ander adres dan waar de correspondentie naartoe moet.

1. Ga naar het tabblad Relaties en klik op de knop Klanten;
  2. Selecteer de juiste klant in de lijst aan de linkerkant;
  3. Zet een vinkje bij de optie Afwijkend correspondentieadres;
  4. Vul het correspondentieadres in in de velden die nu beschikbaar worden;
  5. Bewaar de wijziging met de knop Opslaan;
  6. Klik op Opslaan.
image-1

Bij het maken van een factuur zal het afwijkend correspondentieadres op de factuur komen te staan. Het verzendadres voor de goederen blijft echter nog gewoon het standaard adres.

Een andere klant als factuuradres

Naast het afwijkend correspondentieadres kunt u er ook voor kiezen de factuur naar een andere klant te laten sturen. Een goed voorbeeld is een drogisterijketen waarvan u verschillende vestigingen als klant heeft. De factuur van elke vestiging moet echter naar de hoofdvestiging. In dat geval stelt u dus bij alle filialen het hoofdfiliaal als andere klant in.

1. Ga naar het tabblad Relaties en klik op de knop Klanten;
  2. Selecteer een klant waarbij u het factuuradres wilt aanpassen;
  3. Selecteer in het keuzeveld Factuuradres de optie Andere klant;
image-1

4. Zoek in het veld Klant de juiste klant;

image-1

5. Bewaar de wijziging met de knop Opslaan;

Bij het maken van een factuur staat het adres van de andere klant op de factuur. Het afleveradres is nog steeds het standaardadres van de klant zelf.

Als bij één klant een afwijkend correspondentieadres én een factuuradres bij andere klant is ingesteld, dan wordt het afwijkende correspondentieadres genegeerd bij het versturen van facturen.

Afwijkende afleveradressen

Standaard is het verzendadres altijd het standaard adres van de klant (zie boven). Vanaf SnelStart inZicht is het echter ook mogelijk een afwijkend afleveradres in te voeren. Lees meer...