Elektronisch factureren

Bijlage toevoegen aan factuur die per e-mail verstuurd wordt

Omschrijving

Vanaf SnelStart inStap is het mogelijk facturen per e-mail naar uw klanten te sturen. Het is daarbij ook mogelijk een of meerdere bijlagen mee te sturen, zoals bijvoorbeeld een pdf-document met uw algemene leveringsvoorwaarden. Bijlagen kunt u op twee manieren toevoegen:

• In de verkoopsjabloon, deze wordt dan meegestuurd met elke factuur;
  • In het e-mailvenster bij het versturen van de afzonderdelijke factuur;

Uitleg

Standaard bijlage(n) toevoegen

Als u een of meerdere bijlagen toevoegt in het verkoopsjabloon, dan worden deze meegestuurd met elke factuur die u per e-mail naar uw klanten verstuurt.

1. Ga naar het tabblad Facturen en klik op de knop 'Verkoopsjablonen';
  2. Selecteer in de lijst aan de linkerkant de verkoopsjabloon waaraan u de bijlage(n) wilt toevoegen;
  3. Klik op de knop 'E-mailbericht' die rechts in het scherm staat;
  4. Klik in het nieuwe venster op de knop 'Toevoegen' om de bijlage te zoeken;
  5. Zoek in het navigatievenster de benodigde bijlage(n) en voeg deze toe;
SF000002037_afbeelding_001

6. Klik op de knop 'Opslaan' om de instellingen op te slaan;

Bijlage(n) toevoegen bij het versturen van de factuur

Per factuur afzonderlijk kunt u ook bijlagen toevoegen. Dit doet u bij het versturen van de factuur.

1. Ga naar het tabblad Facturen en klik op de knop 'Verkopen';
  2. Maak de verkooporder zoals u dat altijd doet;
  3. Klik op de knop Factuur om de factuur te verzenden;
  4. Klik in het venster E-mail verzenden op de knop Toevoegen;
  5. Zoek in het navigatievenster de benodigde bijlage(n) en voeg deze toe;
SF000002037_afbeelding_002

6. Klik op de knop 'Verzenden' om de factuur met bijlagen te verzenden;

Tips & Tricks

1. Het verwijderen van de bijlage doet u door te klikken op het pictogram voor de bijlage;
  2. Voor het versturen van facturen per e-mail dient u bij het maken van de verkooporder een klant te kiezen die is ingesteld voor elektronisch factureren;